Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, nu exclude posibilitatea unui guvern minoritar al Aliantei. El a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca la inceputul saptamanii viitoare, conducerea PNL va discuta despre eventualitatea ca A

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, nu exclude posibilitatea unui guvern minoritar al Aliantei.

El a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca la inceputul saptamanii viitoare, conducerea PNL va discuta despre eventualitatea ca Alianta D.A. sa opteze pentru un guvern minoritar, adica sa renunte la parteneriatul cu PC, dupa ce acest partid si-a sustinut propriul candidat la sefia Camerei Deputatilor. ""Posibilitatea guvernului minoritar exista oricand. Totusi ca principiu fundamental, in orice formula politica in care decidem noi, Alianta, sa mergem, trebuie sa tinem cont de necesitatea stabilitatii politice, cel putin pana la 1 ianuarie 2007"", a declarat Olteanu. Ideea excluderii PC de la guvernare a venit, la sfarsitul saptamanii trecute, de la presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, apoi de la vicepresedintele Puiu Hasotti. Orban a declarat ca daca PC nu voteaza alaturi de Coalitie la alegerea presedintelui Camerei Deputatilor sau daca accepta inscrierea lui Adrian Nastase, ar trebui scos din Coalitie. Cum PNL, PD si UDMR nu formeaza insa majoritatea in Senat, Olteanu a spus ca asteapta propuneri de la colegii sai pentru rezolvarea acestei probleme. ""Guvernul Tariceanu trebuie sa guverneze in continuare, ramane sa stabilim formula parlamentara de sustinere"", a mai spus el.
ANTICIPATE. Presedintele Camerei Deputatilor a exclus astfel ideea alegerilor anticipate, adaugand ca spera ca orice gest de instabilitate sa se intample dupa 1 ianuarie 2007. Cat priveste relatia cu PC, Olteanu a recunoscut ca nu exista nici o prevedere in protocolul Coalitiei care sa oblige toate cele patru partide sa sustina acelasi candidat la conducerea unei Camere parlamentare. In legatura cu un eventual sprijin care sa vina iar din partea PRM in favoarea guvernului, Olteanu a precizat doar ca nu crede ca partidul lui Vadim Tudor intentioneaza sa intre intr-o majoritate parlamentara.

PRETEXTUL NASTASE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.