Casele la cheie
raman atractia
numarul unu pentru
vizitatorii veniti
la ConstructExpo
Antreprenorial. Aici pot fi vazute mai multe locuinte construite din lemn sau din cofraje
de polistiren expandat.

Pretul caselor din materiale neconventionale ajunge la 225-350 de euro fara TVA. La aceste preturi se mai adauga costul fundatiei, care este de 3.000-4.000 de euro, si cel al instalatiilor si finisajelor, circa 5.000-6.000 de euro, pentru un nivel mediu. ""Am vazut aici case din materiale neconventionale care sunt la fel de bune ca si cele clasice. Vom face la minister un concurs de asemenea proiecte pentru ca oamenii sa afle despre ele"", a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice.
COSTURI. O vila la cheie care are o suprafata desfasurata de 225 mp, amplasata la parter, etaj si mansarda, costa 105.000 de euro fara TVA. ""Casa este construita din cofraje termoizolante din polistiren expandat ignifugat si are finisaje de nivel mediu"", a explicat Marin Popa, director general la firma de constructii Gest.
O casa pe structura de lemn, izolata cu vata minerala, care are 120 mp, ajunge la 30.000 de euro, fara TVA, spune Cristian Bratanovici, director general la firma Crisadin. In acest pret nu intra fundatia si finisajele.
EFERVESCENTA. Peste 600 de firme din 125 de tari ale lumii sunt prezente la targ. Numarul este cu adevarat impresionant daca avem in vedere ca, incepand din acest an, Romexpo organizeaza doua expozitii specializate in domeniul constructiilor: ConstructExpo Antreprenorial, in perioada 22-25 martie, si ConstructExpo-Ambient, intre 17 si
21 mai.
""Hotararea a fost luata pentru a asigura o mai buna valorificare a celor doua mari componente ale manifestarii - cea antreprenoriala, dedicata materialelor si echipamentelor, si cea ambientala, adresata firmelor de tamplarie, finisaje si decoratiuni interioare"", a declarat Catalin Trifu, director Romexpo.

PIATA CIMENTULUI