Premierul bulgar Serghei Stanisev a iesit ieri la rampa cu o declaratie-avertisment adresata europenilor. Stanisev a tinut sa sublinieze ca o eventuala decizie a Uniunii Europene de a amana aderarea Bulgariei pentru anul 2008 ar duce la extinderea co
Premierul bulgar Serghei Stanisev a iesit ieri la rampa cu o declaratie-avertisment adresata europenilor. Stanisev a tinut sa sublinieze ca o eventuala decizie a Uniunii Europene de a amana aderarea Bulgariei pentru anul 2008 ar duce la extinderea coruptiei si a crimei organizate si ar afecta interesele si activitatea investitorilor straini. Premierul a avertizat ca amanarea aderarii Bulgariei si Romaniei ar putea provoca instabilitate in tarile din Balcanii de Vest, care urmaresc la randul lor integrarea in Uniunea Europeana, si ar transmite un semnal negativ opiniei publice, dornice de reforme. ""Vom face tot posibilul pentru integrarea in 2007, pentru ca Bulgaria sa nu devina un tap ispasitor al atitudinii din spatiul UE"", a mai spus el.
DECLARATII. De altfel, un raport elaborat de experti ai Comisiei Europene, redactat dupa verificari efectuate in perioada 20-24 februarie 2006, sustine ca exista motive pentru activarea clauzei de salvgardare privind justitia si afacerile interne, relateaza site-ul Novinite.com. Ministrul bulgar al Afacerilor Europene, Meglena Kuneva, a convocat deja membrii Consiliului Juridic Suprem pentru a discuta asupra acestui raport. In urma cu cateva zile, Ministerul bulgar de Externe a angajat o controversata companie care sa faca lobby pe langa UE pentru aderarea Bulgariei in 2007, iar seful diplomatiei bulgare, Ivailo Kalfin, a avertizat ca amanarea cu un an a integrarii Bulgariei in Uniune pe motive ""politice"" ar demotiva tara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.