Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au cerut ieri Tribunalului Bucuresti arestarea omului de afaceri Alexandru Marian Iancu (foto), administrator al Grupului VGB. Solicitarea anchetatorilo
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au cerut ieri Tribunalului Bucuresti arestarea omului de afaceri Alexandru Marian Iancu (foto), administrator al Grupului VGB.

Solicitarea anchetatorilor a survenit dupa o audiere de mai multe ore a afaceristului, partener cu Ovidiu Tender, deja arestat. Potrivit anchetatorilor, Marian Iancu, prin derularea afacerilor cu Tender, legate de RAFO si Carom, ar fi savarsit mai multe infractiuni. El este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, spalare de bani si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.
Anchetatorii au stabilit ca atat Iancu, cat si Tender au prejudiciat bugetul de stat cu 2.700 de miliarde de lei prin afacerile pe care le-au derulat ""intr-un triunghi financiar"" in care sunt angrenate societatile comerciale pe care cei doi le controleaza direct sau indirect si care se afla intr-o stransa interdependenta. Este vorba de firmele SC Tender SA Timisoara, SC VGB Impex SRL si Balkan Petroleum Ltd. Procurorii au cerut emiterea unui mandat de 30 de zile, iar instanta va judeca azi aceasta propunere de arestare. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.