Fost ambasador al Romaniei in Afganistan si Pakistan Ambasadorul Emil Ghitulescu isi lanseaza astazi, la Ministerul Afacerilor Externe, Sala Gafencu, volumul ""Toate drumurile duc la... Kabul"", aparut la Editura ""Curtea Veche"". Cartea de inse
Fost ambasador al Romaniei in Afganistan si Pakistan

Ambasadorul Emil Ghitulescu isi lanseaza astazi, la Ministerul Afacerilor Externe, Sala Gafencu, volumul ""Toate drumurile duc la... Kabul"", aparut la Editura ""Curtea Veche"". Cartea de insemnari diplomatice contine relatarea experientei autorului din perioada mandatului de reprezentant al Romaniei in cea mai fierbinte zona geopolitica de pe glob la acea ora: Pakistan si Afganistan. Este o carte mozaic, in care peisajul Afganistanului se compune din grupari de relatari, flash-uri diplomatice, interviuri, istorisiri si comentarii. Oameni politici si analisti ne propun scenariul potrivit caruia Afganistanul, impreuna cu Irakul, cu Libanul, poate si cu alte tari din jur, va deveni fundamentul noului Orient Mijlociu. O regiune cu un viitor democratic si prosper. Va fi Afganistanul o poveste de succes dupa ce a depasit etapa unui stat esuat, depozitar si exportator de terorism? Aceasta este intrebarea pe care ne-o adreseaza autorul. Pentru publicarea experientei sale dintr-o zona extrem de fierbinte, cu mari si, uneori, nebanuite implicatii pentru destinele regiunii si ale lumii, Jurnalul National il declara pe ambasadorul Emil Ghitulescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.