Recent, sase persoane au fost internate la reanimare intr-un spital londonez. Doua dintre ele erau in stare ""critica"", iar celelalte in stare ""grava"". Cele sase persoane au participat voluntar la testul clinic al unui medicament, experiment c
Recent, sase persoane au fost internate la reanimare intr-un spital londonez. Doua dintre ele erau in stare ""critica"", iar celelalte in stare ""grava"".

Cele sase persoane au participat voluntar la testul clinic al unui medicament, experiment care a luat o intorsatura dramatica. Persoanele-cobai, intre 18 si 30 de ani, s-au oferit pentru testarea acestui medicament contra sumei de aproximativ 3.300 de euro.
EFECTE. Studiul avea ca scop stabilirea efectelor unui medicament ce ar putea fi prescris in tratamentul unor boli de natura canceroasa sau imunitara. Experimentul a avut loc intr-o unitate de cercetare din Londra. La scurt timp de la administrarea produsului, sase persoane din opt voluntari au avut dureri, in special de cap, transpiratie intensa, stare de voma si treptat pierderea cunostintei. Myfanwy Marshall, producatoare la BBC, a relatat plangand, despre prietenul ei de 28 de ani, comparandu-l cu un ""Elephant Man"". Potrivit lui Myfanwy Marshall, o masina ii goleste plamanii... fata lui este de culoare violet-galbena. Potrivit medicilor, el ar putea muri in orice moment, in absenta unui miracol. Substanta testata a fost produsa de o societate bavareza de biotehnologie.
Accidentul are loc intr-un moment in care reglementarile europene in materie de experimente clinice privind viitoarele medicamente sunt din ce in ce mai controversate. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.