Parlamentul francez ar putea adopta o lege potrivit careia consumatorii vor putea asculta muzica sau viziona filme descarcate de pe internet pe orice dispozitiv, initiativa urmand sa afecteze unele companii din domeniul IT, precum Apple Computer sau
Parlamentul francez ar putea adopta o lege potrivit careia consumatorii vor putea asculta muzica sau viziona filme descarcate de pe internet pe orice dispozitiv, initiativa urmand sa afecteze unele companii din domeniul IT, precum Apple Computer sau Microsoft.

Cele doua grupuri mentionate restrictioneaza utilizarea materialelor descarcate de pe internet pe alte aparate decat cele din productia proprie. (melodiile iTunes nu pot fi rulate decat pe aparatele iPod (foto), produse de Apple). Potrivit proiectului de lege din Parlamentul francez, programele ar rebui sa fie ""interactive"", putand fi utilizate pe orice fel de dispozitiv, cu conditia ca numarul de copii sa fie limitat.
DOMINATIE. Perspectiva unei piete dominate de doua companii americane nu este ingrijoratoare numai in Franta. Problema se rasfrange asupra tuturor companiilor care desfasoara activitati de comercializare de produse media, acestea oferind prea putine variante de utilizare pentru consumatori.
""Cel care controleaza accesul la informatiile digitale controleaza si consumatorii"", a declarat Willms Buhse, seful Departamentului de marketing al companiei germane CoreMedia.
Potrivit unui studiu realizat recent in UE, consumatorii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru produse ce pot fi mutate de pe un dispozitiv pe altul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.