Perindarea pe la Parchet a fostilor ministri ai cabinetului Adrian Nastase pentru a da declaratii despre cum s-a ajuns la emiterea ""Ordonantei Rompetrol"" continua. Ieri a fost chiar randul senatoarei Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, sa f
Perindarea pe la Parchet a fostilor ministri ai cabinetului Adrian Nastase pentru a da declaratii despre cum s-a ajuns la emiterea ""Ordonantei Rompetrol"" continua. Ieri a fost chiar randul senatoarei Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, sa fie audiata ca martor.

NEIMPLICARE. Rodica Stanoiu a apreciat la intrarea in sediul Parchetului ca chemarea ei la audieri pentru o ordonanta validata prin lege este oportuna ""in masura in care Parchetul controleaza Parlamentul"". Ea a refuzat sa dezvaluie ce stie despre ordonanta prin care datoriile istorice de 603 milioane de dolari ale Petromidia au fost transformate in obligatiuni cu maturitate de sapte ani. ""Nu va povestesc ce-am vorbit cu procurorii!"", a spus Stanoiu, iesind de la ancheta, si a intrat in masina Senatului. Mai multe lamuriri ne-a oferit avocata Alice Draghici: ""Doamna ministru nu a participat la sedinta Guvernului in care s-a discutat Ordonanta 118/2003. Si nici nu a dat avizul de legalitate pentru proiectul ei! De aceea audierea a durat atat de putin"". Dan Ioan Popescu si Adrian Nastase au fost si ei citati pentru audiere. Mircea Geoana s-a plans ieri si comisarilor europeni Oli Rehn si Joacquin Almunia. Pentru chemarea ""abuziva, intr-un carusel nesfarsit"" pe la Parchet a fostilor ministri PSD. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.