Realizatoarea tv Irina Pacurariu incepe un nou an de viata cu provocarea unei noi serii din reportajele ""Cealalta Romanie"". Irina este sotia lui Ticu Lacatusu, primul roman care a cucerit Everestul. Carierele le-au fost recompensate din plin cu suc
Realizatoarea tv Irina Pacurariu incepe un nou an de viata cu provocarea unei noi serii din reportajele ""Cealalta Romanie"". Irina este sotia lui Ticu Lacatusu, primul roman care a cucerit Everestul. Carierele le-au fost recompensate din plin cu succese, insa bucuriile lor personale poarta un singur nume: Carina, fetita lor. Maine, cunoscuta vedeta a TVR implineste 27 de ani. ""... O piatra de pe Acoperisul Lumii""
""As vrea sa primesc noul an de viata cu calm, din pacate, sau, din fericire, poate si din cauza varstei. Lumea se misca mai repede decat pot eu sa-mi fac agenda. Sunt doar cu cateva zile inainte de a difuza o noua serie din proiectul de reportaje «Cealalta Romanie» si ma simt ca la finalul unei curse de 100 metri garduri in care, fara sa te anunte nimeni inainte de linia de sosire, mai gasesti si o groapa plina cu apa. Ma pot considera o specialista a probei, dar, de data asta, cred ca am inceput pregatirile putin mai tarziu. Avand in vedere ca urmatoarele patru episoade vor arata o Romanie in oglinda, cu tari care au trecut pragul Uniunii Europene, si ma refer aici la Grecia, Ungaria, Cehia, probabil ca nu fac decat sa-mi asum un ritm in care va trebui sa ne miscam cu totii daca trebuie sa atingem linia de sosire in 2007. Pe scurt, vine o vreme in care n-avem nici o sansa daca nu tinem ritmul. Anul trecut n-am fost in Iasi la 23 martie, asa incat imi iau revansa si voi sta alaturi de oamenii cei mai apropiati, voi fi acasa. M-am intalnit acum doua saptamani cu o doamna care m-a oprit in timp ce intervievam pe cineva pe o strada din Bucuresti. M-a intrebat: «Sunteti doamna Irina...?». «Cam asa...», am raspuns. «Si mai cum?», intreaba ea. «Conteaza?» «Nu, va urmaresc oricum. Sunteti pasare rara...» Am ras impreuna cu ea si am continuat interviul. M-am gandit ca nu-i bai daca oamenii ma recunosc... asa... dupa voce si unii nu stiu exact cum ma cheama, sunt zeci de gesturi, mesaje, scrisori care vin in fiecare zi sa-mi spuna ca 12 ani de meserie n-au fost degeaba. Cat despre bucuriile mele personale, ele au un singur nume: Carina, are 5 ani si jumatate, e cea mai frumoasa oglinda pe care o am si nu ma satur sa ma uit la ea. Sper sa nu ies la pensie dintr-un tren, naveta Iasi - Bucuresti probabil ca nu se poate face la nesfarsit. Aproape toti pasii pe care i-am facut in cariera au fost decisi de relatia mea cu o doamna care se numeste Vanda, o persoana de care mai intai mi-a fost frica, am inceput s-o respect, iar ea sa ma suporte si fara de care mi-ar fi mult mai greu. Sunt femeie si-mi doresc in primul rand lucruri pe care nu le voi avea niciodata. Vreau sa ajung cat de repede sa ma trezesc intr-o dimineata in care sa n-am nimic de facut. Ce as schimba? In primul rand, nasul, as mai renunta la riduri si m-as mai scutura de frici. Nu o sa-mi iasa nimic, asa incat renunt la astfel de planuri. Cineva mi-a spus odata sa ma apuc de scris, a uitat sau n-a stiut sa-mi zica si despre ce. Mai astept. Cel mai frumos cadou l-am primit acum 10 ani: o piatra de pe Acoperisul Lumii. Inca o pastrez!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.