Deputatul PSD Eugen Bejinariu va demisiona din PSD in cursul acestei saptamani, el sugerand ca se va orienta, in continuare, catre Partidul Conservator, ca o consecinta a mandatului de deputat obtinut pe listele PSD+PUR. Fost secretar genera

Deputatul PSD Eugen Bejinariu va demisiona din PSD in cursul acestei saptamani, el sugerand ca se va orienta, in continuare, catre Partidul Conservator, ca o consecinta a mandatului de deputat obtinut pe listele PSD+PUR.

Fost secretar general al Guvernului Nastase, deputatul PSD Eugen Bejinariu a explicat ieri de ce a decis sa demisioneze din partid. ""La momentul acesta, avand in vedere comportamentul deviant al conducerii partidului, si nu numai comportamentul, chiar limbajul conducerii partidului, ma face sa cred ca aceasta echipa n-o mai pot gasi la nivelul PSD"". El a adaugat ca are un mandat din partea alegatorilor care l-au trimis in Parlament, o obligatie fata de ei, si ca isi va duce acest mandat pana la capat, ""tinand cont de faptul ca in noiembrie 2004 am fost trimis in Parlament pe listele PSD + PUR"". Bejinariu a precizat ca ""despartirea"" de PSD va avea loc cat mai repede, urmand sa-si dea demisia din partid in cursul acestei saptamani. Cat priveste numarul altor deputati PSD care il vor urma, Bejinariu a precizat doar ca ""sunt mai multi nemultumiti de conducerea partidului"". Totodata, deputatul PSD a precizat ca nu au fost initiate tratative cu PC in vederea plecarii sale si a altor deputati care, probabil ii vor urma. Surse din partid sustin ca gestul lui Bejinariu va fi urmat si de alti 10-15 deputati PSD printre care Rovana Plumb, Monalisa Galateanu, Teodor Nitulescu, Victor Ponta, Viorel Pupeza, Zamfir Dumitrescu, Marin Diaconescu. Alte voci sustineau insa ca din PSD ar pleca un numar mai mare, 30-32. Bejinariu a dezvaluit ca liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a incercat sa-i convinga pe deputatii care si-au exprimat ieri dorinta de a pleca din partid. Asta s-a intamplat sub vazul presei, chiar pe holul din fata salii plenului. ""Poate o sa-i lamureasca pe cei mai slabi de inger"", a mai spus Bejinariu. Nitulescu a confirmat ca, in cazul in care Nastase va parasi partidul, il va urma cu siguranta, indiferent de formatiunea politica spre care se va orienta. In schimb, Daciana Sarbu exclude, deocamdata, varianta demisiei din partid, iar Victor Ponta nu a luat inca in calcul aceasta posibilitate. Ei au facut aceasta declaratie dupa ce a fost vehiculata plecarea aceastora catre PIN.
RUPT IN TREI. La randul sau, deputatul Ioan Timis a sustinut ca sunt discutii intre parlamentarii partidului, pentru ca unii dintre ei nu se mai regasesc in aceasta formatiune politica. ""A fost umilitor pentru noi ce s-a intamplat in partid. E clar ca PSD se va sparge. Si sunt trei directii in care o vor apuca membrii partidului"", a spus deputatul. Potrivit acestuia, unii membri ai PSD se vor inscrie in PC, altii il vor urma pe Ioan Rus, iar altii, pe Ion Iliescu. ""Nu m-am hotarat incotro o apuc. Agreez, deocamdata, varianta de a-l urma pe Iliescu. In cel mult o saptamana trebuie sa ma decid ce voi face"", a conchis Timis.

NASTASE PLEACA JOI DIN PSD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.