Dale Chihuly este o prezenta dominanta in lumea artei. Lucrarile sale sunt prezentate in peste 170 de muzee din jurul lumii, incluzand Muzeul Metropolitan de Arta si Muzeul Louvru din Paris. Considerat un ""Tiffany al sticlei contemporane"", Dale Chi

Dale Chihuly este o prezenta dominanta in lumea artei. Lucrarile sale sunt prezentate in peste 170 de muzee din jurul lumii, incluzand Muzeul Metropolitan de Arta si Muzeul Louvru din Paris. Considerat un ""Tiffany al sticlei contemporane"", Dale Chihuly si echipa sa au reusit sa creeze un vocabular de forme infloritoare, printr-o recapitulare si o redefinire a celor deja existente. Nu a ezitat insa sa creeze forme noi-noute, rezultate dintr-un exuberant spirit creativ, forme care dau reactii de admiratie pe oriunde ar fi expuse privirilor cercetase. Nu degeaba a fost numit de Universitatea din Carolina de Nord ca fiind ""Cea mai importanta comoara in viata a Americii"".
Operele lui pot fi caracterizate ca fiind niste mase energetice de culoare si lumina, dupa cum sculpturile si lucrarile sale in sticla au exploatat stilistic culoarea, liniile si combinarea lor de-a lungul anilor de studiu a tehnicilor de prelucrare a sticlei. Sunt minuni vizuale lucrarile lui si ne-am gandit ca ar fi bine sa le facem cunoscute, daca nu au fost stiute, si sa cream in felul acesta o referinta, o inspiratie in alegerea obiectelor de decor!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.