Actrita
Varsta: 76 de ani 1997: A revenit pe scena Nationalului bucurestean noiembrie 2005: A aparut in fata publicului la Theatrum Mundi intr-o dubla ipostaza: de regizor si interpret al spectacolului ""Peste cu mazare"" Olga Tudorac
Actrita
Varsta: 76 de ani 1997: A revenit pe scena Nationalului bucurestean noiembrie 2005: A aparut in fata publicului la Theatrum Mundi intr-o dubla ipostaza: de regizor si interpret al spectacolului ""Peste cu mazare"" Olga Tudorache a fost decorata de presedintele Traian Basescu cu Ordinul national ""Serviciul Credincios"" in grad de Mare Cruce. Actrita a primit distinctia ""in semn de inalta apreciere pentru remarcabilele interpretari artistice sustinute pe cele mai importante scene din tara, pentru dragostea, intelegerea si talentul de care a dat dovada in promovarea artei teatrale si a tinerelor talente"". Olga Tudorache a primit la inceputul anului si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). Primul premiu national l-a obtinut cu ""Domnisoara Nastasia"" de G.M. Zamfirescu, dar s-a lansat cu rolul titular din ""Nila Tobosara"" de Salinski. Din 1978 pana in 2000, cand s-a retras de la catedra de actorie a UNATC, Olga Tudorache s-a impus si ca pedagog, pregatind pentru scena sase promotii. Pentru o viata intreaga dedicata teatrului, recompensata acum si prin Ordinul national ""Serviciul Credincios"", Jurnalul National o declara pe Olga Tudorache ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.