Maine, la ora 14:30, Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe va gazdui lansarea cartii ""Toate drumurile duc la... Kabul"" a lui Emil Ghitulescu. Printre invitati vor participa Emil Hurezeanu, analist politic, prof. dr. Vlad Nistor, decanu
Maine, la ora 14:30, Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe va gazdui lansarea cartii ""Toate drumurile duc la... Kabul"" a lui Emil Ghitulescu.

Printre invitati vor participa Emil Hurezeanu, analist politic, prof. dr. Vlad Nistor, decanul Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, Abdul H. Haider, ambasadorul Afganistanului la Bucuresti, Sanaullah, ambasadorul desemnat al Pakistanului la Bucuresti sau Christopher Palmer, responsabil pentru afaceri politico-militare in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti.
Cartea ambasadorului Emil Ghitulescu are un titlu sugestiv, indemnand la reflectie. Intr-adevar, pentru o buna perioada de timp, dupa 11 septembrie 2001, toate drumurile duceau la Kabul. Si acum ele raman batatorite de inalti emisari veniti din toate colturile lumii. Cartea refuza insa cantonarea in lumea conversatiilor diplomatice de salon, a declaratiilor, angajamentelor si ceremoniilor oficiale. Deschizand o fereastra si spre realitatea strazii, a pietelor, a habitatului local. Prezentand oameni simpli si mentalitati si recurgand la comparatii sau apropieri cu intamplari si fapte de pe alte meleaguri, inclusiv din Romania. Este o carte mozaic, in care peisajul Afganistanului se compune si se recompune din grupari si regrupari de relatari, flash-uri diplomatice, interviuri, istorisiri si comentarii proprii sau ale interlocutorilor.
Traind experiente unice, Emil Ghitulescu, ambasador in Afganistan si Pakistan, a avut, in pofida dificultatilor si, poate, si disfunctionalitatilor misiunii sale, sansa de a cunoaste oameni si locuri de exceptie intr-un timp de exceptie, dintr-o zona extrem de fierbinte si cu mari si, uneori, nebanuite implicatii pentru destinele regiunii si ale lumii.
Emil Ghitulescu a fost un ambasador in valtoarea istoriei. Cartea lui, ""Toate drumurile duc la... Kabul"", constituie o marturie indiscutabila. (S.S.E.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.