Fostii adjuncti ai directorului SIE, Nicolae Goia si Marcel Alexandru, se afla pe ultima suta a nominalizarii lor in functii diplomatice importante. Generalul cu patru stele Goia in rezerva, avansat si medaliat de presedintele Traian Basescu, urmeaza
Fostii adjuncti ai directorului SIE, Nicolae Goia si Marcel Alexandru, se afla pe ultima suta a nominalizarii lor in functii diplomatice importante. Generalul cu patru stele Goia in rezerva, avansat si medaliat de presedintele Traian Basescu, urmeaza sa fie desemnat pentru postul de ambasador al Romaniei in Emiratele Arabe Unite.

Generalul cu trei stele Marcel Alexandru, un bun cunoscator al spatiului francez, va fi cel mai probabil numit Consul general al Romaniei la Strasbourg. Posturile diplomatice in care vor fi numiti cei doi fosti responsabili ai spionajului romanesc sunt o recompensa oferita de presedintele Traian Basescu. Seful statului a laudat prestatia Serviciului de Informatii Externe in timpul crizei ostaticilor din anul 2005. Generalul Goia a fost reprezentantul SIE in celula operativa de la Palatul Cotroceni.
Cea mai extinsa retea a Serviciului de Informatii Externe se afla acum in Orientul Mijlociu in raport cu alte zone ale globului. Din aceasta zona se extrag, din surse publice sau secrete, informatii relevante atat pentru Romania, cat si pentru aliati, in razboiul impotriva terorismului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.