Impozitul pe terenurile amplasate in extravilanul localitatilor va ramane la bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale pe raza carora se afla terenurile, a stabilit joi Guvernul printr-o ordonanta de urgenta. Potrivit noilor reglement
Impozitul pe terenurile amplasate in extravilanul localitatilor va ramane la bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale pe raza carora se afla terenurile, a stabilit joi Guvernul printr-o ordonanta de urgenta.
Potrivit noilor reglementari, impozitul pentru terenurile amplasate in extravilan va fi stabilit in functie de suprafata in hectare a terenului si de zona in care este acesta amplasat, la care se va adauga coeficientul de corectie calculat, potrivit Codului Fiscal, in functie de rangul localitatii.
Consiliile locale au stabilit patru categorii de zone de incadrare a terenurilor, spre deosebire de cele cinci clase de calitate folosite in prezent pentru determinarea impozitului. Concret, pentru un hectar arabil, impozitul va fi intre 30 si 36 de lei noi pe an, pentru unul de vie intre 34 si 40 de lei noi, pentru un teren cu amenajari piscicole intre 18 si 24 de lei noi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.