Cand este aprins televizorul, se stinge libidoul. Aceasta este concluzia unui sondaj efectuat in Italia, care sustine ca televizorul reduce la jumatate numarul partidelor de sex. Un motiv bun de a scoate din dormitor acest musafir. Munca zilnic
Cand este aprins televizorul, se stinge libidoul. Aceasta este concluzia unui sondaj efectuat in Italia, care sustine ca televizorul reduce la jumatate numarul partidelor de sex. Un motiv bun de a scoate din dormitor acest musafir.


Munca zilnica, rolul de parinte, una-doua doze de bere seara, vizitele nesuferite la socri... Sunt doar cateva situatii in care amorul aluneca incet, dar sigur pe ultimul loc in relatia de cuplu.
STUDIU. Sexologul italian Serenella Salomoni si-a propus sa se strecoare discret in dormitorul unor cupluri cu scopul de a descoperi care este cel mai mare dusman al relatiei de cuplu. Mai pe sleau spus, sa afle cine ne taie cheful de sex. Si a intrat neinvitata in vreo 520 de dormitoare. Culmea este ca nici nu i-ar fi fost necesar efortul de a vizita atatea dormitoare dintr-un singur motiv: dusmanul e la vedere, e acceptat in mai toate cuplurile si foarte rar este considerat principalui rival al sexului. El se numeste simplu: televizorul. Astfel, cuplurile care au acceptat televizorul in dormitorul lor fac de doua ori mai rar amor comparativ celor care nu i-au admis acestuia prezenta in cuibusorul de nebunii. Serenella Salomoni a stabilit ca italienii care nu au televizor in dormitor fac sex de opt ori pe luna, fata de numai patru partide lunar in cazul italienilor posesori de televizor. Influenta televizorului este mai evidenta in cazul barbatilor.
INFLUENTA. Totusi nu trebuie sa punem in carca televizorului toate esecurile noastre din dormitor. Un sondaj efectuat in noiembrie 2005 in Franta relativizeaza influenta nefasta a televizorului asupra activitatii sexuale. Astfel, sondajul arata ca un numar important de francezi (45%) fac amor chiar in fata televizorului deschis, iar 28% nu renunta la acest sport de camera, desi programele tv sunt captivante. In opinia profesorului doctor Nicolae Calomfirescu, unele emisiuni tv, filme si reviste pot reprezenta la un moment dat un stimulent eficient asupra activitatii sexuale. Trebuie stabilit in ce masura activitatea sexuala este conditionata de asemenea stimulente si cat este de mare dependenta de acestea. Pentru ca in spatele acestor stimulente poate fi o problema serioasa, care presupune consultarea unui specialist.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.