Jurnalul National a prezentat la 16 ianuarie povestea lui Mihai Zapodeanu, baiatul de 11 ani disparut de acasa. Dorinta de a se juca la calculator l-a purtat prin sali de internet mai bine de o saptamana. Impresionati de pasiunea lui Zapo, parintii l
Jurnalul National a prezentat la 16 ianuarie povestea lui Mihai Zapodeanu, baiatul de 11 ani disparut de acasa. Dorinta de a se juca la calculator l-a purtat prin sali de internet mai bine de o saptamana. Impresionati de pasiunea lui Zapo, parintii lui Dan Bittman i-au donat copilului un computer.

Mihai duce in mana lipicioasa de la zaharul unei gogosi infulecate in graba un buchet de flori. E emotionat. Urmeaza sa-i intalneasca pe cei care i-au daruit un calculator. In apartamentul cochet de la Vatra Luminoasa ne intampina un domn cu parul alb si cu pace in voce.
OAMENI CALZI. Domnul ""Nicky"", cum este alintat de cunoscuti, seamana leit cu mai celebrul sau fiu, Dan Bittman. Bune si modeste, gazdele noastre nu vor nici macar sa fie fotografiate. Sotia il si ia in primire pe Zapo: ""Mi-ai adus flori ca la mirese"", zambeste cu tot sufletul. Il ia de mana si-l conduce pe canapea, unde incepe sa-i puna intrebari. Zapo nu se pierde cu firea. Zice ca nu o sa mai plece de acasa, a auzit de atatea grozavii, ca acum se gandeste unde i-o fi fost capul cand a plecat. Doamna Lucia se mira de cum s-a descurcat baiatul in mica lui ""aventura"": cum a muncit pentru o masa pe zi, cum nu s-a inhaitat cu cei din canal. Cei doi isi gasesc si o pasiune comuna: hamsterii. Zapo are acum unul acasa, oferit de politistul care s-a ocupat de caz: ""Sunt draguti foc cum se urca pe tine pana in cap"", se amuza gazda.
SFATURI. Urmeaza o discutie ca intre barbati: domnul Bittman si Mihai se sfatuiesc ce ar mai putea instala pe calculator. ""Stie o gramada de lucruri legate de computere. Acasa i l-am asezat pe un scaun mai inalt, ca urmeaza sa-i cumpar un birouas special"", marturiseste mama. Zapo e numai ochi si urechi. Ii promite domnului Bittman ca-i va urma sfatul si isi va ordona lectiile in foldere. De altfel, de la ""pozna"" lui a inceput sa invete mult mai bine la scoala.
Cei patru parca se cunosc de-o viata: deapana amintiri despre prieteni vechi, despre familie si necazuri. Mihai intreaba mai multe despre Dan, fiul celor doi. Cum invata la scoala, ce-i placea, daca a facut boacane in copilarie. ""Ei, ca tine nu cred sa fi facut"", glumeste mama, in timp ce baiatul cerceteaza tot timpul fotografiile ce impanzesc camera.
HAPPY-END. Pustiul nu scapa de momentul adevarului: ce note are la scoala, daca are prieteni, ce-i place sa faca in afara de calculator. Dupa ce trece testul, e invitat de doamna Lucia sa joace rolul de gazda alaturi de ea. Mihai aduce cu precizie cescutele cu cafea de la bucatarie. Ca sa fie totul in ordine, domnul Bittman, mai pragmatic, intocmeste un act de donatie pe care i-l citeste baiatului. Gata, Zapo are computerul lui cu acte in regula!
La plecare, sarutari de obraji si de maini, urari de bine spuse firesc si cald de la niste oameni cu suflet la niste oameni generosi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.