Designerul japonez Hanae Mori a apelat la un manechin-robot pentru a prezenta replica uneia dintre cele mai renumite creatii ale sale, cu ocazia unei expozitii pentru celebrarea celor 50 de ani de activitate in domeniul modei. ""Ideea de a apela la
Designerul japonez Hanae Mori a apelat la un manechin-robot pentru a prezenta replica uneia dintre cele mai renumite creatii ale sale, cu ocazia unei expozitii pentru celebrarea celor 50 de ani de activitate in domeniul modei.
""Ideea de a apela la un robot in numele frumusetii este inovatoare, mai ales pentru ca robotii sunt folositi in general in uzine sau in razboaie"", a declarat creatorul lui ""Palette"", Tatsuya Matsui.

CREATIE. Supranumita ""Palette"" (foto), robotica isi misca incet mainile, corpul si capul pentru a arata faimoasa rochie ""Crizantema"", creatie inspirata de un kimono si prezentata pentru prima oara de Mori la New York, in 1966.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.