Imi aduc aminte ca citeam in urma cu ceva timp niste anunturi intr-o revista foarte colorata si cu un public foarte tanar: ""Anuntam ca fanclubul Ricky Martin din Vrejul de Sus s-a transformat in fanclub O-Zone. Nu ne mai scrieti pentru Ricky"". In
Imi aduc aminte ca citeam in urma cu ceva timp niste anunturi intr-o revista foarte colorata si cu un public foarte tanar: ""Anuntam ca fanclubul Ricky Martin din Vrejul de Sus s-a transformat in
fanclub O-Zone. Nu ne mai scrieti pentru Ricky"". In fine, poate nu suna chiar asa, dar ati prins ideea, sunt sigur. Publicul roman in marea majoritate asociaza notiunea de fan cu ""ce ne place luna asta"". E Morandi difuzat la greu pe radio... suntem fani Morandi, luna urmatoare e Akcent... suntem fani Akcent... si tot asa. Evident ca sunt si exceptii, dar majoritatea publicului pasionat de trupele si artistii momentului se inscrie in tiparul de mai sus.
Cei care sunt familiarizati cu website-ul clasamentului muzical national stiu ca acolo se gaseste si un top in care vizitatorii pot vota, pe baza celei mai recente editii a Romanian Top 100 Singles Chart, pentru artistul sau trupa favorita. Saptamanal, votarea se reia o data cu afisarea celei mai recente editii a clasamentului oficial.
Pentru mine este pasionant sa urmaresc zilnic statisticile privitoare la cei care voteaza, dar mai ales sa citesc e-mail-urile celor care solicita ceva legat de acest clasament al vizitatorilor. Desi website-ul este in limba romana, fanii mexicani ai Thaliei nu au avut nici o problema in a intelege ca nu pot vota pentru piesa ""Seduccion"" (cel mai recent single Thalia) pana cand aceasta nu intra in clasamentul oficial, asa ca, frumos ordonat, au trecut la ""bombardarea"" cu e-mail-uri pentru includerea acestei piese in top. Fanii lui RadU, fost component O-Zone, foarte activi pe forumurile de limba rusa dedicate acestui artist, voteaza si ei masiv cu piesa preferatului lor. A existat un moment cand o adevarata lupta s-a dat intre fanii Shakirei si cei ai lui Ricky Martin. Pe scurt, toti fanii din afara Romaniei au bunul obicei de a vota cu artistul preferat, mereu cu acelasi, facandu-si un punct de glorie in a vota peste tot pe unde se poate face acest lucru (am citit multe din posturile dedicate votarii unui artist pe forumurile site-urilor oficiale ale acestuia).
La polul opus se afla fanii unora din artistii romani de top, care, in loc sa astepte cuminti ca piesa favoritilor lor sa intre in difuzare la radio, sa ""creasca"" si sa intre in Romanian Top 100 Singles Chart pentru a o putea vota apoi pe site, prefera sa trimita e-mail-uri ""razboinice"". ""Sa bagati in top piesa cutare, sa
fie number 1, va pup. Mitzi"", ""Scoateti porcaria aia cu (artist international de top) si bagati piesa lua€™ preferatii mei ca sa o voteze io. Gogu"". Exemplele sunt extrem de apropiate de realitate, va rog sa ma credeti. De unde si titlul de astazi!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.