Ieri, Zob si Pistol cu Capse au fost vedetele primei seri Underpunk, astazi canta E.M.I.L, Dance Trauma, Protex sI Buzz. Desi s-a nascut in anii a€™70, punkul a rezistat de-a lungul anilor si chiar mai mult, acum este din nou in prim-

Ieri, Zob si Pistol cu Capse au fost vedetele primei seri Underpunk, astazi canta E.M.I.L, Dance Trauma, Protex sI Buzz.

Desi s-a nascut in anii a€™70, punkul a rezistat de-a lungul anilor si chiar mai mult, acum este din nou in prim-plan. La ""ei"", asta se datoreaza celor de la Green Day, la noi ""vinovatii principali"" sunt Zob si, in ultima vreme, E.M.I.L., plus o serie de trupe care bat la portile consacrarii. Iar clubul bucurestean Underworld este gazda a doua seri consecutive dedicate acestui gen muzical.
FURORI. La aceasta ora, E.M.I.L. fac furori mai ales la ""pustime"", dar si cei trecuti de 20 sau 30 de ani le apreciaza muzica si merg la concerte. SORIN Badulescu - voce, Andrei ""STOI"" Stoicescu - chitara, GABI Georgescu - chitara, BARBU Niculae - bass, Eugen PITI Imecs - tobe, inseamna grupul standard, la care se adauga BUTCH - voce & VALI Rudolf - management. Discul de debut a fost ""Cocktail verde"" (2003), un EP cu sapte titluri, ""Superstea"", ""Copacii infloriti"" si ""Vara vara"" fiind si astazi piese de rezistenta in concerte. Al doilea, ""Rom, Fum si Vanilie"" (2005) are 14 piese, este mai lucrat, avand o interesanta melodie acustica, ""1000 de dorinte"", ce contine un dialog din filmul ""Casino"". La inregistrarea albumului au participat si cei care canta de multa vreme in concertele E.M.I.L., adica: Butch (voce la doua piese si versuri la alte sapte), Aliosha (H8) si DJ Hefe (Coma).
DOOKIE. Chitaristul Stoi spune: ""Ascultam punk-rock si ska din din clasa a
11-aa€¦si era firesc sa ne dorim sa facem o trupa in acest sens. Fiecare dintre noi a mai cantat si in alte trupe inainte de E.M.I.L., cele mai importante fiind Daft Allison (Gabi) si SkaBurger (Barbu). Iar dupa destramarea celor doua, in 2000, am format E.M.I.L. si in formula de inceput cantam si acum, dupa aproape sase ani"".
INFLUENTE. La intrebarea ""cine v-a influentat cel mai mult"", raspunsul a fost: ""Green Day categoric. Albumul «Dookie» din 1994 ne-a schimbat gandirea atunci si nu cred ca am mai fi fost aici daca nu ar fi existat acest moment din rocka€™n roll. Alte influente majore (si care se regasesc in muzica noastra) sunt trupele Sublime, NOFX, Less Than Jake si Blink182. Plus multe alte trupe californiene de punk-rock.""

PROGRAM E.M.I.L.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.