In ciuda rugamintilor, telefoanele mobile nu sunt inchise nici la teatru, nici la cinematograf. Ca solutie extrema, in unele tari s-au instalat aparate care bruiaza celularele. Telefoanele mobile care zbarnaie in cinematograf, in sala de teatru sa

In ciuda rugamintilor, telefoanele mobile nu sunt inchise nici la teatru, nici la cinematograf. Ca solutie extrema, in unele tari s-au instalat aparate care bruiaza celularele.

Telefoanele mobile care zbarnaie in cinematograf, in sala de teatru sau chiar in biserica (sau alt lacas de cult) sunt ""la moda"" in multe tari. Si, daca terminalul nu se aude cand suna in timpul spectacolului, atunci cineva deranjeaza cand incepe sa vorbeasca. Din fericire, in unele tari s-a legalizat folosirea unui dispozitiv (jammer) care sa blocheze semnalul intr-o incinta, pe un anumit interval orar. In Statele Unite nu. Si nici in Romania nu este legal, cel putin in mod oficial. Oricum, internetul este plin de oferte pentru achizitionarea unui asemenea aparat, fie si la preturi de cateva zeci de dolari.
CONDITII. Desi legile federale americane sunt ferme in ceea ce priveste utilizarea aparatelor de bruiaj, exista numeroase solicitari pentru ridicarea interdictiei. Zilele trecute, Asociatia proprietarilor de cinematografe din SUA a facut un nou demers pentru posibilitatea de a instala jammere. Ar putea avea succes dupa modelul francez. In iulie 2004, guvernul francez a permis instalarea unor asemenea dispozitive in teatre si cinematografe, cu conditia ca utilizatorii da poata folosi terminalele in afara salii de specatcol sau pentru apeluri de urgenta.
SI IN BISERICA. In Mexic, de exemplu, exista mai multe biserici care si-au instalat asemenea dispozitive, pentru ca asa-zisii credinciosi, chiar daca aplicau functia ""silent"" atunci cand intrau la slujba, nu ezitau sa vorbeasca daca erau apelati. In India, jammere s-au instalat in Parlament, pentru ca alesii statului preferau vorbitul la telefon in timpul sedintelor in locul participarii la dezbateri legislative. In timp ce in Italia, universitatile s-au remarcat prin folosirea lor pentru a se evita diverse ""infractiuni"" la examene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.