Recent, grupul oradean Celelalte Cuvinte a efectuat un miniturneu de trei concerte, doua in Bucuresti si unul la Buzau. La concertul organizat de Metalfan in Capitala au fost coheadlineri cu Lake of Tears. Pana acum, in Romania, concertele ""granzi
Recent, grupul oradean Celelalte Cuvinte a efectuat un miniturneu de trei concerte, doua in Bucuresti si unul la Buzau. La concertul organizat de Metalfan in Capitala au fost coheadlineri cu Lake of Tears.
Pana acum, in Romania, concertele ""granzilor"" de afara cu trupe romanesti in deschidere au fost tot atatea ocazii de a vedea si asculta diferentele intre ei si noi. Pentru prima oara, niste organizatori romani au avut ideea de a pune la un concert doi headlineri: un mare grup din Suedia (binecunoscut amatorilor de gen) si o celebra formatie autohtona (renumita pentru incapatanarea de a ignora moda si compromisul). Dupa cele intamplate la Agronomie, se poate spune ca Metalfan a riscat si a castigat, nu putini dintre cei prezenti afirmand (dupa spectacol) ca au fost mai impresionati de prestatia oradenilor decat de cea a suedezilor. Dar au fost si alti factori ce au contribuit la excelenta performanta a Cuvintelor. In primul rand, o mare pofta de a canta a protagonistilor, dar si un public (din toata tara) flamand de a-i asculta, sunetul si luminile - excelente - asigurate de Pipaiu & Voltart, cu Ovidiu
Rosu - foarte concentrate - la mixer si, nu in ultimul rand, alegerea repertoriului.
PIESE NOI. Asa cum se intampla in general, marile formatii (fie Phoenix sau Rolling Stones) sunt identificate de marele public pentru piesele ""vechi"". Asta si pentru ca o serie de compozitii inregistrate ""in alte timpuri"" are pe langa parfum o incontestabila valoare. Dupa o tripleta-soc, (""Lupii""/""Caracteruri""/""Pasarea""), ce a ridicat sala in picioare, au urmat doua melodii noi, prezentate in premiera la Bucuresti. Daca ""Zmeie"" - a prins la public din prima - aduce intrucatva aminte de Cuvintele anilor a€™80, ""Intre vise"" e mai ritmata - un foarte probabil hit, daca si radiourile noastre ar umbla la ""politica"" si ar promova rock autentic, noncomercial. Revenind la concert, trebuie spus ca, in continuare, Celelalte Cuvinte s-a intrecut in a delecta publicul doar cu hituri, spectatorii cantand impreuna cu solistul Calin Pop versurile la: ""Spre care Rai"", ""Neam blestemat"", ""Daca vrei"", ""Fantana"", ""Balanta"", ""Cel din Rasarit"", ""Asa e viata mea"". Recitalul s-a incheiat fulminant cu, poate, cea mai indragita piesa a grupului, ""Iarba prin par"". (Alex Revenco)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.