Actor, pictor
Varsta: 66 de ani actor la Teatrul ""Nottara"" din Bucuresti Ucenic al lui Corneliu Baba si Ion Tuculescu membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania Actorul Stefan Sileanu, mare pasionat de arta, isi verniseaza in acea
Actor, pictor
Varsta: 66 de ani actor la Teatrul ""Nottara"" din Bucuresti Ucenic al lui Corneliu Baba si Ion Tuculescu membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania Actorul Stefan Sileanu, mare pasionat de arta, isi verniseaza in aceasta seara, la Muzeul National Cotroceni, o expozitie de pictura. Drumul in arta culorii l-a deschis in cadrul unei expozitii anuale a UAP, pe vremea cand era student la Institutul de Teatru, dupa o trecere de numai doi ani prin Institutul de Arte Plastice ""Nicolae Grigorescu"". In urma cu mai bine de 40 de ani, Stefan Sileanu a abandonat pictura, prima sa iubire, in favoarea teatrului, din 1976 gasindu-si satisfactia in aplauzele publicului Teatrului ""Nottara"" din Bucuresti. In tot acest timp cat a stat departe de panze si culori, sufletul sau a vazut tot ceea ce l-a inconjurat, asa cum marturisea, cu ochi de pictor. Abia dupa a€™92 a reinceput sa picteze, avand de atunci mai multe expozitii personale. Panzele sale au asupra iubitorilor de arta efectul unei revelatii. Pentru vernisajul expozitiei sale, Jurnalul National il declara pe Stefan Sileanu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.