Recent, compania farmaceutica Terapia a anuntat lansarea a doua noi medicamente generice destinate cardiacilor: Dilatan MR si Fosypril. Ambele medicamente sunt destinate profilaxiei si tratamentului bolilor de inima. Ele se alatura celorlalte 30 de m
Recent, compania farmaceutica Terapia a anuntat lansarea a doua noi medicamente generice destinate cardiacilor: Dilatan MR si Fosypril. Ambele medicamente sunt destinate profilaxiei si tratamentului bolilor de inima. Ele se alatura celorlalte 30 de medicamente generice din portofoliul cardiovascular al companiei.

INDICATII. Dilatan MR este un medicament cu indicatii terapeutice in cardiologie, ORL si oftalmologie. In cardiologie, medicamentul este inclus in tratamentul pe termen lung al bolii coronariene, profilaxia crizelor de angina pectorala. In ORL, este prescris in tratamentul simptomatic al afectiunilor cohleo-vestibulare de origine ischemica (vertije) , iar in oftalmologie, in cazul unor tulburari corio-tetiniene de origine vasculara. Fosypril este destinat tratamentului hipertensiunii arteriale, singur sau in asociere cu alte antihipertensive.
El asigura controlul eficient al tensiunii arteriale timp de 24 de ore, printr-o doza unica zilnica. Cele doua medicamente se elibereaza pe baza de prescriptie medicala si au un pret de referinta pentru categoria pe care o reprezinta. Ele au fost incluse pe lista medicamentelor compensate, pacientii contribuind lunar cu cel mult 30.000 de lei pentru procurarea lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.