Sefi de la Directia Judeteana de Protectie a Copilului (DJPC) insotiti de asistenti sociali, consilieri juridici si un psiholog au ajuns pana la urma, ieri, in coliba unde creste Mariana, fetita tinuta de bunicii ei intr-un tarc acoperit cu sarma.

Drumul a fost desfundat de jandarmi cu lopetile. Cand au ajuns la locuinta fetitei, autoritatile au gasit-o acasa si pe mama, sosita in mare graba dintr-un sat alaturat unde locuieste in concubinaj. Ea s-a intors acasa subit, dupa ce si-a vazut copilul la televizor.
SECRETARUL PRIMARIEI. ""Cand am intrat in incapere copilul era vioi, se juca prin casa. S-a cam speriat de noi ca eram vreo 30 cu totii, dar in rest nu exista nimic care sa impuna scoaterea de urgenta a copilului din sanul familiei. Chiar l-am intrebat pe domnul director Barladeanu (Sorin Barladeanu, directorul adjunct al DJPC Bacau, n.r.), daca n-ar fi fost acoperit cu plasa aceea deasupra cum ar fi catalagat locul unde se gasea fetita in ziua filmarii. Mi-a spus ca in acest caz ar fi fost un patut de copil artizanal, improvizat de bunici. Tin sa precizez ca fetita este la zi cu toate vaccinurile, ca nu a fost abuzata, nu este subnutrita si nu a avut niciodata probleme medicale. Nu a fost si nu este crescuta ca o fiara in cusca"", ne-a spus Mitica Costica, secretarul primariei Horgesti. El a relatat ca la ancheta sociala s-a constatat ca singurul lucru deranjant in toata aceasta poveste este saracia extrema in care traiesc adultii.

ROMANIA, SECOLUL AL XXI-LEA. Captiva in saracie