Familia lui Lili Dobre, militarul roman in varsta de 28 de ani care s-a impuscat in cap marti in Irak, nu isi poate explica gestul acestuia si se teme ca tanarul nu va supravietui interventiei chirurgicale la care va fi supus de medicii din Kuweit.

Focsaneanul Lili Dobre este pistolar infanterist si a trecut cu brio testele psihologice la care a fost supus. El este angajat pe baza de contract din 2001 la Batalionul 280 Infanterie din Focsani si a mai fost in misiuni in Kosovo si Afganistan.
LOGODIT. El are trei surori si un frate si urma sa ia de sotie o tanara din Republica Moldova, care este insarcinata in luna a patra, ea aflandu-se in aceasta perioada la parintii sai in Basarabia. ""Nu stim nimic sigur despre starea lui. Unii spun ca este in coma, iar alte persoane spun ca este mort. Lili are o prietena din Republica Moldova care s-a dus sa stea cu parintii ei cat timp el este plecat in misiune deoarece este insarcinata. Tatal meu nu a aflat inca"", a declarat Valentin Dobre, fratele caporalului. Intrebat daca incidentul ar putea avea legatura cu cazul legat de scurgerea de informatii secrete din MApN, in care sunt anchetati mai multi militari, sora tanarului, Ionelia Zaharia, a negat orice legatura a fratelui sau cu acest scandal. (Mediafax)