Decizia fortata a lui Adrian Nastase de a demisiona din cele doua functii si efectele ei au fost comentate de analistii politici Cristian Parvulescu, Sebastian Lazaroiu si Bogdan Teodorescu. PARVULESCU. Liderii filialelor au preferat sa-l sacrifice
Decizia fortata a lui Adrian Nastase de a demisiona din cele doua functii si efectele ei au fost comentate de analistii politici Cristian Parvulescu, Sebastian Lazaroiu si Bogdan Teodorescu.
PARVULESCU. Liderii filialelor au preferat sa-l sacrifice pe Nastase pentru a salva atat partidul cat si fiefurile personale care puteau fi periclitate de o inrautatire a situatiei electorale a PSD, considera presedintele APD. ""Desi cariera politica a lui Nastase pare compromisa, totusi el nu si-a spus ultimul cuvant. Nu in sensul ca ar mai putea reveni ci in sensul in care nu a platit inca polite. Deja in incercarile sale de aparare, Nastase lansa o serie de atacuri impotriva unor lideri, inclusiv a lui Geoana si a lui Mitrea. Cu siguranta are si alte atuuri si probabil le va folosi pentru ca inca ultimul cuvant nu a fost spus"", a comentat Parvulescu, care a subliniat ca, Nastase isi va pastra influenta in partid.
LAZAROIU. ""Pentru Nastase ar fi fost mai bine daca aceasta decizie ar fi fost o decizie voluntara, si nu una luata la presiunea partidului. Nastase va disparea din prim-planul politicii, caci nemaiavand o functie in partid ii va fi mult mai greu sa se exprime. Nastase are acum o credibilitate scazuta in sondaje si experientele anterioare arata ca de la un anumit nivel nu mai poti sa te ridici. Dar depinde foarte mult si de ceea ce se va intampla cu anchetele care se fac asupra lui"", ne-a declarat Sebastian Lazaroiu. In privinta consecintelor retragerii lui Nastase, Lazaroiu crede ca PSD ar putea obtine astfel un usor avantaj, dar pe termen scurt, si ca nu se va inregistra imediat o crestere in sondaje a partidului, pentru ca aceasta masura de reabilitare a imaginii partidului nu este suficienta.
TEODORESCU. Analistul ridica un alt semn de intrebare legat de lejeritatea cu care PSD, prin votul dat de liderii de filiale, a renuntat la pozitia de la Camera. Cat despre situatia lui Nastase, Teodorescu considera ca este doar un moment dificil pentru cariera politica a acestuia, amintind de o lectie importanta a politicii romanesti: imposibilitatea predictiei referitoare la destinul politicienilor importanti. In contextul tensiunii acumulate intre actualul si fostul lider al PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase, Bogdan Teodorescu nu exclude ca ultimul sa fie determinat sa incerce sa candideze la un eventual congres extraordinar, ""daca nu cumva se vor gasi tertipuri organizatorice care sa-l impiedice sa o faca"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.