In urma mai multor sesizari, printre care si cea a senatorului PRM Vladimir Dumitrescu, IJP Valcea a demarat un control la Palatul Olanesti - fosta vila de protocol a lui Nicolae Ceausescu.
Potrivit reclamantilor, imediat dupa Revolutie, din palat au disparut mai multe obiecte de patrimoniu, unele dintre acestea unicat, care s-ar afla acum in casele unor inalti demnitari. Concluziile controlului arata ca din Palatul Olanesti nu au disparut obiecte de patrimoniu, acestea aflandu-se la etajul II al imobilului. In sesizari se vorbea despre disparitia unor tablouri (printre care o schita a ""Carului cu boi"" al lui Nicolae Grigorescu, lucrari semnate Theodor Amman si unele din scoala flamanda), covoare, dar si piese de mobilier unicat.
Controlul s-a desfasurat pe baza unor evidente de la sfarsitul anilor a€™80, de la inaugurarea vilei de protocol. Politistii valceni nu au suspiciuni ca bunuri de patrimoniu ar fi disparut din Palatul Olanesti. Asa ca dosarul ar putea sa se finalizeze cu o solutie de neincepere a urmaririi penale.