Pentru a atrage tot mai multi turisti la Straja, localnicii practica preturi modice la cazare, in ciuda confortului sporit pe care il ofera. Pentru orice schior, conditiile de cazare sunt foarte importante. Multi turisti inca mai stramba din nas

Pentru a atrage tot mai multi turisti la Straja, localnicii practica preturi modice la cazare, in ciuda confortului sporit pe care il ofera.

Pentru orice schior, conditiile de cazare sunt foarte importante. Multi turisti inca mai stramba din nas cand aud de Straja, temandu-se ca daca vor ajunge aici nu vor avea parte de acelasi confort ca pe Valea Prahovei.
RELIGIE. Daca prinzi o zi aglomerata, in care coada la teleschi are mai mult de o suta de metri lungime, este recomandat sa incerci sa te plimbi prin statiune decat sa iesi pe partie. Asa ai ocazia sa descoperi cat mai multe locuri din Straja. Unul dintre ele este un schit sfintit in 1999. Surpriza cea mare este in interior, unde ai ocazia sa descoperi ca toti sfintii din calendarul crestin-ortodox sunt pictati pe pereti. In statiunea hunedoreana se afla si o statie meteo, la care lucreaza parintele, cutia cu instrumente fiind amplasata chiar in curtea schitului.
CAZARE. In Straja se circula pe niste carari inguste, pe care cu greu incape o masina. Zapada este atat de mare, incat geamurile de la primul nivel al pensiunilor nici nu se mai vad. Capacitatea de cazare depaseste 2.000 de locuri. Numai la Cabana Montana, aflata in proprietatea lui Emil Parau, considerat ""locomotiva"" acestui loc, sunt 160 de paturi. Chiar daca pare greu de crezut, in Straja exista cladiri si pe opt nivele, asa cum este Vila Mara. Proprietarul, Radu Ciocarlan, medic ginecolog de profesie, s-a dezvoltat an de an, ajungand acum sa poata gazdui cate 70 de turisti pe noapte. Peste tot apa calda, caldura, curatenie luna si un confort pe care il gasesti numai la hotelurile de trei sau patru stele. In plus, daca te uiti pe fereastra, ai ocazia sa vezi fie toata Valea Jiului, fie schiorii de pe partia Comexim.

CONTACT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.