Departamentul american al Apararii studiaza posibilitatea ca Israelul sa lanseze un atac aerian preventiv asupra Iranului. Cotidianul Jerusalem Post scrie despre o serie de discutii desfasurate la Pentagon, in urma carora nu s-au tras insa concluzii
Departamentul american al Apararii studiaza posibilitatea ca Israelul sa lanseze un atac aerian preventiv asupra Iranului. Cotidianul Jerusalem Post scrie despre o serie de discutii desfasurate la Pentagon, in urma carora nu s-au tras insa concluzii concrete.
DRUMUL DREPT, PRIN IRAK. Tratativele, abordate din punctul de vedere al informatiilor secrete, s-au axat pe ideea declansarii unui atac aerian preventiv din Israel impotriva Iranului. Ziarul israelian scrie ca Israelul trebuie sa colaboreze cu trupele SUA in conditiile in care, probabil, se va alege cea mai scurta cale de acces in Iran - spatiul aerian al Irakului. Israelienii nu vor lansa atacul pana la alegerile din 28 martie.
Israelul este constient ca Occidentul nu are posibilitatea de a ataca o tara precum Iranul. Saptamana trecuta, seful Statului Major Moshe Yaa€™alon a declarat, la Washington, ca Vestul nu dispune de optiunea militara impotriva Teheranului, iar un atac aerian comun desfasurat de Statele Unite, Alianta Nord-Atlantica si Israel ar putea fi singura solutie pentru a pune capat programului nuclear iranian pentru urmatorii ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.