Desi viscolul, ninsorile si inundatii au produs, in ultimele 24 de ore, pagube in 16 judete ale tarii, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, se bate cu pumnul in piept si afirma ca Romania nu va fi surprinsa de inundatii. ""Cred ca suntem mai pregat

Desi viscolul, ninsorile si inundatii au produs, in ultimele 24 de ore, pagube in 16 judete ale tarii, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, se bate cu pumnul in piept si afirma ca Romania nu va fi surprinsa de inundatii.

""Cred ca suntem mai pregatiti decat anul trecut in eventualitatea aparitiei unor inundatii de proportii, dar precipitatiile din ultima perioada si topirea brusca a zapezii au adus pamantul la saturatie. Noi am transmis deja in teritoriu un manual pentru toti primarii, care contine actiunile pe care trebuie sa le intreprinda pentru a evita aparitia dezastrelor"", a declarat Sulfina Barbu.
Cum ii vor ajuta aceste manuale pe oamenii deja evacuati din locuinte... numai ministrul Barbu stie.
OLTENIA, ACOPERITA DE APE. Sudul si sud-vestul tarii sunt grav afectate de inundatii, judetele Olt, Dolj, Gorj, Valcea si Mehedinti fiind in mare parte acoperite de ape. Sute de persoane din aceste zone au fost evacuate, oamenii adapostindu-se la rude, in gradinite si chiar in biserici. Autoritatile locale le-au dus sinistratilor alimente si paturi. Mii de oameni din cele 40 de comune doljene afectate de inundatii au asteptat in noaptea de luni spre marti decizia autoritatilor pentru a vedea daca vor fi evacuati din locuinte.
MOLDOVA, INZAPEZITA. Ninsorile abundente din ultimele doua zile si viscolul au dus la blocarea a numeroase drumuri principale si secundare din Neamt, Vaslui, Iasi, Galati si Vrancea. Sute de localitati din zona sunt izolate, utilajele de deszapezire nereusind sa faca fata situatiei din cauza viscolului, care duce zapada pe carosabil. Vantul puternic a produs avarii la liniile de tensiune si la cablurile telefonice, astfel ca numeroase localitati au ramas fara curent electric si fara telefonie fixa. (Magda Colgiu, Nina Marcu)

SCOLILE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.