Comuna Valea Nucarilor, din judetul Tulcea, a intrat ieri in carantina ca urmare a confirmarii gripei aviare, prin testul PCR, la cateva pasari domestice din satul Iazurile.
""Localitatea se afla in vecinatatea lacului Razin, la cativa kilome
Comuna Valea Nucarilor, din judetul Tulcea, a intrat ieri in carantina ca urmare a confirmarii gripei aviare, prin testul PCR, la cateva pasari domestice din satul Iazurile.
""Localitatea se afla in vecinatatea lacului Razin, la cativa kilometri de Agighiol, fost focar de gripa aviara. Asteptam ancheta epidemiologica sa vedem in ce conditii a ajuns virusul aici"", a declarat Gabriel Predoi, director general in Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara. Ieri la pranz se lucra la instalarea filtrelor de dezinfectie si se pregatea actiunea de eutanasiere a tuturor celor 20.000 de pasari din localitate. Suspiciune de gripa aviara a aparut luni seara si in satul Dunarea, din judetul Constanta, a anuntat ieri Ministerul Agriculturii. Pana la ora inchiderii editiei, Laboratorul Central de Referinta nu confirmase rezultatul. Localitatea se afla pe malul Dunarii Vechi, pe soseaua ce leaga Cernavoda de Harsova. CERNAVODA. Orasul Cernavoda a fost izolat complet, doar urgentele medicale si cei care au aprobare de la primar avand voie sa paraseasca localitatea. Aprovizionarea magazinelor se face prin transbordare, masinile furnizorilor neavand voie sa treaca de filtrele de dezinfectie. Scolile isi desfasoara activitatea cu program redus, deoarece profesorilor navetisti li s-a interzis accesul in Cernavoda. In acelasi timp, navetistii care lucreaza la Centrala Nucleara vor ramane in campusul institutiei pana la incheierea carantinei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.