Procurorul general, Ilie Botos, a cerut CSM-ului sanctionarea disciplinara a magistratului Maria Tripadus pentru conduita inadecvata pe care ar fi avut-o in timpul judecarii cererilor de arestare in dosarul Rompetrol. Instrumentarea judiciara a ca

Procurorul general, Ilie Botos, a cerut CSM-ului sanctionarea disciplinara a magistratului Maria Tripadus pentru conduita inadecvata pe care ar fi avut-o in timpul judecarii cererilor de arestare in dosarul Rompetrol.

Instrumentarea judiciara a cazului Rompetrol a intrat din nou in atentia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Daca pana acum verificarile efectuate de inspectorii Consiliului au avut la baza fie memorii ale omului de afaceri Dinu Patriciu ori ale Rompetrol, fie articole de presa, si de regula au vizat activitatea procurorilor, de aceasta data controlul o vizeaza pe Maria Tripadus, judecator la Tribunalul Bucuresti.
SUBIECTIVISM. Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a cerut Consiliului inceperea actiunii disciplinare fata de judecatoarea Tripadus, sub acuzatia de subiectivism in sala de judecata. ""Procurorii DIICOT au formulat o plangere pe care au inaintat-o prin seful institutiei, Ilie Botos. Ei cer exercitarea actiunii disciplinare fata de judecatoarea Tripadus pentru modul in care aceasta si-a indeplinit atributiile de serviciu cu ocazia judecarii cererii privind propunerea de arestare preventiva a celor doi cetateni americani la data de 3 martie. Procurorii reclama faptul ca judecatoarea a avut o conduita inadecvata criteriilor de competenta si etica profesionala ceruta de exercitarea profesiei de magistrat, comportament prin care ar fi afectat buna administrare a actului de justitie"", ne-a declarat ieri purtatorul de cuvant al CSM, magistratul Cecilia Morariu.
ACTE PREALABILE. Potrivit sursei citate, sesizarea primita la 9 martie se afla deja la Comisia de disciplina pentru judecatori, in faza verificarilor prealabile declansarii actiunii disciplinare. Maria Tripadus, magistratul care a judecat la Tribunalul Bucuresti cererea de arestare a presedintelui Rompetrol si a partenerilor lui americani, Phil Stephenson si Colin Hart, este pentru a doua oara in vizorul inspectorilor CSM.

CONTROL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.