Controlul efectuat de ANAF in actele Rapidului a relevat faptul ca gruparea patronata de George Copos nu a inregistrat in contabilitate decat 100.000 de dolari din 1,75 milioane, suma totala platita de Galatasaray pentru transferul lui Bratu. La o

Controlul efectuat de ANAF in actele Rapidului a relevat faptul ca gruparea patronata de George Copos nu a inregistrat in contabilitate decat 100.000 de dolari din 1,75 milioane, suma totala platita de Galatasaray pentru transferul lui Bratu.

La o luna dupa ce autoritatile statului s-au implicat in elucidarea misterului ce planeaza asupra transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, ANAF a ajuns la concluzia ca giulestenii sunt in culpa.
PREJUDICIU. Forul condus de Sebastian Bodu a constatat ca grosul sumei platite de turci pentru achizitionarea jucatorului nu se regaseste si in actele contabile ale gruparii de langa Podul Grant, iar prejudiciul cu care statul a fost pagubit in acest caz se ridica la 1,4 milioane RON. Artificiul facut de conducatorii Rapidului a fost ca au inregistrat venituri din activitati economice de 1,75 milioane de dolari, cat a platit Galatasaray, dar in actele contabile au fost trecuti numai 100.000 de dolari. ""Aferent acestor venituri neinregistrate, Garda Financiara a estimat ca bugetul de stat a fost prejudiciat, prin nedeclarare si neplata, cu suma de aproximativ 14 miliarde de lei vechi"", se precizeaza intr-un comunicat emis de ANAF.
DIFERENTE. Din suma totala pe care Galatasaray s-a angajat sa o achite ""visiniilor"", 1,75 milioane de dolari, clubul roman nu poate justifica in prezent cu acte decat 630.230 de dolari, din care 100.000 de dolari in 2003. Totodata, Gica Popescu a incasat de la clubul turc suma de 600.000 de dolari, iar Ioan Becali a primit 500.000 de dolari. ""Cei doi nu au virat catre AFC Rapid respectivele sume, retinandu-le cu titlu de imprumuturi acordate de AFC Rapid. Atat incasarea sumelor, cat si acordarea acestora ca imprumuturi nu au fost insa inregistrate in evidenta contabila a AFC Rapid"", afirma ANAF. Gica Popescu a mai incasat ulterior un milion de dolari de la Galatasaray, dar banii nu au fost declarati pe anul fiscal 2003.

DNA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.