Show canin in Birmingham In Birmingham (Anglia) s-a desfasurat ""Crufts Dog Show"", la manifestare participand peste 24.000 de caini din 178 de rase diferite. Masuri antisechestru Operele de arta imprumutate muzeelor britanice vor fi prot

Show canin in Birmingham

In Birmingham (Anglia) s-a desfasurat ""Crufts Dog Show"", la
manifestare participand peste 24.000 de caini din 178 de rase diferite.

Masuri antisechestru

Operele de arta imprumutate muzeelor britanice vor fi protejate de legi antisechestru, pentru a preveni ca acestea sa fie luate ""ostatice"". James Prunell, ministrul britanic pentru Industrii Creative si Turism, a anuntat ca doreste sa confere operelor de arta imprumutate imunitate fata de ""rapitorii culturali"".

Japonia - Purificarea trupului si a mintii
Asceti budisti calca desculti pe jaratec in timpul unei ceremonii ce marcheaza sosirea primaverii, desfasurata la Templul Yakuoin din orasul Hachioji (aflat la vest de Tokyo). Sute de credinciosi i-au urmat pe calugari in acest ritual pentru a-si purifica trupul si mintea.
In eter - Prostitutia FM
Asociatia Prostituatelor din statul Bahia (Brazilia) a castigat dreptul de a deschide un post de radio. ""Zona"" va incepe sa emita la jumatatea anului acesta. ""Nu ne vom cere scuze pentru ceea ce facem, insa luptam pentru a castiga demnitate profesionala. De asemenea, nu incercam sa atragem femeile spre aceasta meserie, ci vrem sa discutam despre problemele sociale, drepturile omului, abuzurile sexuale, bolile cu transmitere sexuala sau HIV/SIDA"", a declarat Sandro Correia, coordonatorul proiectului.
Pasiune - Hartie igienica rosie
Dupa ce anul trecut in Europa a fost lansata hartia igienica neagra, Renova, unul dintre cei mai mari producatori de profil, va lansa ""versiunea"" rosie. Compania portugheza vrea sa creeze o atmosfera mai pasionala in toalete. Noul produs va putea fi achizitionat din Austria, Franta, Germania, Portugalia, Spania si Olanda. ""Rosul are un impact puternic. Pe langa faptul ca este asociata cu Ferrari, culoarea rosie spune multe. Inseamna pasiune, pofta sexuala, dragoste, foc, furie, manie..."", a declarat Jose Manuel Pinheiro, brand managerul firmei. Pretul unei role colorate este de 2,50 de euro.
Intriga - Crima in porumbar
Cateva saptamani i-au fost de-ajuns autoarei de romane negre Anna Jansson pentru a scrie prima intriga politista pe fond de gripa aviara, informeaza Rompres. Intr-un interviu acordat Svenska Dagbladet, romanciera declara ca actiunea - palpitanta - se petrece pe Insula Gotland, in plina Mare Baltica (teritoriu situat la 84 de kilometri de tarmul Suediei, tara careia, de altfel, ii apartine), si implica porumbei voiajori afectati de virusul aviar.
Descoperire - Furnica subacvatica
O noua specie de insecte - furnici care pot trai sub apa - a fost descoperita de un om de stiinta de la Townsville James Cook University din Australia, informeaza Rompres. ""Este singura furnica din toate cate sunt cunoscute in prezent care poate nu numai inota, dar si rezista multa vreme sub apa, salvandu-se in acest fel de «dusmani». Insecta unicat, cu o lungime de 1 centimetru, traieste in zonele inundabile, in lastarisul de mangrove"", a declarat biologul Simon Robson, specializat in evolutia insectelor. Conform teoriei lui Robson, furnicile cenusii de mangrove au capatat aceasta capacitate de a inota si de a rezista sub apa vreme indelungata in procesul de evolutie, ele reusind sa se apere in acest fel de animalele amfibii care traiesc pe mal.
Shakira si Aguillera - Concert de cate un milion de dolari
Celebrele cantarete Shakira si Christina Aguillera au concertat la sfarsitul saptamanii trecute la Moscova, la invitatia omului de afaceri rus Suleiman Kerimov, seful companiei petroliere Nafta-Moskva, informeaza Rompres. El a imbinat ziua de 8 martie cu propria zi de nastere, iar la petrecere au cantat, pentru un milion de dolari fiecare, Shakira si Christina Aguillera. In Sala ""Rossia"" a fost invitat personalul feminin de la compania petroliera Nafta. Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, a fost si el prezent, alaturi de familie.

Rubrica realizata de
Adriana V. Paduraru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.