""Daca la ultima vizita avuta in Romania ma declaram optimist privind aderarea, de data aceasta spun ca sunt mai mult decat optimist."" Acesta a fost mesajul pe care comisarul european Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, l-a exprima
""Daca la ultima vizita avuta in Romania ma declaram optimist privind aderarea, de data aceasta spun ca sunt mai mult decat optimist."" Acesta a fost mesajul pe care comisarul european Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, l-a exprimat ieri dupa intalnirea pe care a avut-o cu primul-ministru Tariceanu si cu ministrii Justitiei si de Interne, Monica Macovei si Vasile Blaga.
De altfel, Frattini a tinut sa felicite autoritatile romane pentru rezultatele obtinute pana acum in domeniul Justitiei si al afacerilor interne. Cat priveste o data certa a aderarii Romaniei, Frattini a afirmat ca decizia definitiva va fi luata la Consiliul European din iunie, in functie de rezultatele consemnate de raportul de monitorizare din mai. Pe de alta parte, oficialul european a facut si sugestii in ceea ce priveste lupta anticoruptie, subliniind ca este important sa se evite schimbarea regulilor de numire sau de revocare a procurorilor care coordoneaza activitatea DNA, acestea fiind stabilite cu doar cateva luni in urma.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.