Alianta PNL-PD si-a asumat desemnarea lui Constantin Ticu Dumitrescu (foto) pentru functia de presedinte al Colegiului CNSAS, a anuntat, aseara, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu.

Potrivit lui Videanu, din cei noua membri desemnati de partide, conform ponderii parlamentare, PNL ar urma sa aiba doua nominalizari, PD tot doua, UDMR una, patru revenind opozitiei - probabil trei PSD si unul PRM. El a sustinut ca in sedinta CNC nu s-au facut si desemnarile de persoane din partea celor doua partide. Potrivit unor surse citate de Mediafax, din partea PNL ar putea fi sustinuti pentru Colegiul CNSAS Claudiu Secasiu si Stejarel Olaru, iar din partea PD Mircea Dinescu si Dan Lazea. Constantin Ticu Dumitrescu ar urma sa fie propus din partea Guvernului.
COMISIE. Cat priveste proiectul de lege privind finantarea partidelor, Videanu a spus ca s-a stabilit constituirea unei comisii care sa vina, saptamana viitoare, cu un punct de vedere final, pe care Alianta sa si-l asume si sa-l promoveze.