Specialistii americani sunt de parere ca regimul alimentar vegan nu este deloc indicat copiilor. Veganii sunt vegetarienii stricti care exclud, pe cat posibil, orice forma de exploatare fata de animale pentru mancare, haine sau alt scop. Un
Specialistii americani sunt de parere ca regimul
alimentar vegan nu este deloc indicat copiilor.


Veganii sunt vegetarienii stricti care exclud, pe cat posibil, orice forma de exploatare fata de animale pentru mancare, haine sau alt scop.
Un grup de cercetatori americani a declarat ca nu le recomanda parintilor sa impuna copiilor lor un regim alimentar vegan, deoarece le-ar putea afecta in mod serios dezvoltarea.
Lindsay Allen (membru in Serviciul de Cercetare Agricol) ii ""ataca"" pe parintii care-si educa copiii dupa principiul ""carnea inseamna crima"" - ""meat is murder"". ""Hrana de provenienta animala contine anumite substante nutritive, nemaiintalnite in alte alimente, dar care sunt necesare organismului"", a declarat aceasta intr-o conferinta stiintifica sustinuta la Washington. ""Foarte multe studii au dovedit ca femeile care au evitat carnea pe timpul sarcinii lor au adus pe lume copii sub greutatea normala, micutii prezentand, de asemenea, intarzieri in dezvoltarea lor. Pot spune ca este contraindicata abtinerea de la alimentele pe baza de carne in timpul sarcinii sau femeilor care-si alapteaza copiii"", mai spune profesor Allen, criticandu-i foarte aspru pe parintii care-i supun pe copiii lor la un regim alimentar lipsit de lapte, branza, unt si carne.
CONTRAATAC. Vegan Society a contrazis cele afirmate de Allan, declarand ca intotdeauna cercetarile lor au demonstrat faptul ca veganii au fost, adesea, mai sanatosi decat consumatorii de carne: ""Dieta vegana aduce mai multa energie si suplimente nutritive"", a spus Kostana Azmi, directorul executiv al asociatiei, adaugand, de asemenea, ca de multe ori, plantele sunt o sursa mai ieftina si mai sanatoasa in ceea ce priveste alimentatia organismului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.