Cercetatorii britanici au elaborat, recent, o noua teorie cu privire la existenta legendarului monstru din lacul scotian Loch Ness... Acesta ar fi putut fi un elefant care se scalda, informeaza publicatia spaniola El Mundo. Mai mult, oamenii de s
Cercetatorii britanici au elaborat, recent, o noua teorie cu privire la existenta legendarului monstru din lacul scotian Loch Ness...

Acesta ar fi putut fi un elefant care se scalda, informeaza publicatia spaniola El Mundo. Mai mult, oamenii de stiinta din regiunea londoneza sustin ca ""Nessie"", acel animal cu puteri fabuloase care ataca anual sute de vizitatori, ar putea reprezenta un element inventat de directorul unui circ din apropiere. Acesta a vazut, la inceputul anilor a€™30, unul dintre elefantii sai scaldandu-se in apele lacului.
Teoria de mai sus apartine paleontologului Neil Clark, de la Universitatea scotiana Glasgow si a fost data publicitatii de cercetator prin intermediul unui buletin stiintific intitulat ""Jurnalul Universitatii Geologice"".
Conform teoriilor lui Clark, care si-a dedicat doi ani pentru a investiga legenda lui Nessie, in 1933, anul in care monstrul a fost vazut pentru prima oara, industriasii circului au oferit fabuloasa suma de 20.000 de lire celui care va reusi sa captureze animalul si sa-l aduca la circul din Londra.
SUPOZITII. Paleontologul, care a castigat notorietate in 2004, atunci cand a descoperit, pe insula Skye, urme de dinozauri vechi de 165 de milioane de ani, sustine ca ""legenda a constituit, in mare parte, deliciul secolului XX"". ""Cele mai multe supozitii legate de existenta monstrului au fost facute undeva in perioada anului 1933, cand pe autostrada A82, cea care duce catre lacul din Ness, au avut loc numeroase accidente"", a mentionat Clark. Pe de alta parte, au existat foarte multe persoane care au declarat ca au vazut, intr-adevar, o creatura verde asemanatoare cu elefantul, dar cu gatul foarte lung.
""Investigatiile mele au indicat ca era un elefant de la unul dintre circurile din imprejurimi. Iar in momentul in care elefantii se scaldau in acel lac nu se puteau observa decat trompa si putin din spinare. In orice caz, sunt sigur ca nu este vorba de un animal preistoric"", conchide cercetatorul.
O alta teorie a sa scoate in evidenta faptul ca industriasii din cadrul circului scotian stiau ca in apele lacului Ness nu exista nici un monstru, iar recompensa pe care au oferit-o a fost o modalitate de a atrage cat mai multi turisti. (Anca Alexe, Oana Vataselu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.