Aflata la 9 kilometri distanta de Lupeni, statiunea Straja este cel mai cautat loc de pe Valea Jiului. Taramul ortacilor s-a transformat in paradisul schiorilor. Cand auzi de Valea Jiului iti vine imediat in minte imaginea lui Miron Cozma si a

Aflata la 9 kilometri distanta de Lupeni, statiunea Straja este cel mai cautat loc de pe Valea Jiului. Taramul ortacilor s-a transformat in paradisul schiorilor.

Cand auzi de Valea Jiului iti vine imediat in minte imaginea lui Miron Cozma si a celorlalti mineri care au vandalizat Bucurestiul in primii ani de dupa Revolutia din 1989.
ADEVAR. Daca ajungi in aceasta zona, ai ocazia sa ii descoperi si partile frumoase, iar la plecare esti convins ca eticheta de oameni duri care le este atribuita celor care locuiesc aici este destul de nedreapta.
PROFIT. Petrosani, Petrila, Vulcan, Lupeni si Uricani, acestea sunt cele mai importante localitati de pe Valea Jiului. Pe strazi, printre amarati care se plimba in nestire, dar si masini de lux. Foarte putine sunt ale celor de aici. Cum numarul celor ce coboara in abataj s-a redus, localnicii s-au orientat catre turism, profitand astfel de frumusetea muntilor.
SCHIMBARE. Locul care a cunosc cea mai mare dezvoltare se numeste Straja, considerata un fel de Poiana Brasov a locuitorilor din Valea Jiului. In locul stanelor au aparut sute de cabane si s-au amenajat partii dotate cu instalatii de nocturna.

TURISTI - BANATENII SI OLTENII PREFERA STRAJA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.