Dintre insecte, fluturii sunt considerati printre cele mai ciudate vietuitoare. Frumusetea lor nu-i impiedica sa fie agresivi atunci cand li se incalca teritoriul, fiind capabili sa-si urmareasca dusmanul cale de peste 500 de metri. Unul dintre c
Dintre insecte, fluturii sunt considerati printre cele mai ciudate vietuitoare. Frumusetea lor nu-i impiedica sa fie agresivi atunci cand li se incalca teritoriul, fiind capabili sa-si urmareasca dusmanul cale de peste 500 de metri.

Unul dintre cele mai curioase obiceiuri ale fluturilor il constituie asa-zisul ""club al bautului"": se asaza cu sutele pe pamantul ud sau pe roci si ore in sir inghit atata apa, incat incep s-o elimine prin picaturile ce izvorasc pur si simplu din abdomenul lor la fiecare zece secunde.
Un obicei misterios, ce se alatura faptului ca fluturii sunt dotati cu un dezvoltat simt al gustului si al mirosului, ei avand o sensibilitate de 2.400 de ori mai mare ca a omului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.