Ieri, pe la Capela Cimitirului Bellu au trecut sute de bucuresteni, veniti din Pantelimon si Drumul Taberei si Balta Alba. Au depus flori, lumanari si chiar bani pe sicriele inchise, in care se aflau trupul cantaretei Laura Stoica si cel al logodnicu

Ieri, pe la Capela Cimitirului Bellu au trecut sute de bucuresteni, veniti din Pantelimon si Drumul Taberei si Balta Alba. Au depus flori, lumanari si chiar bani pe sicriele inchise, in care se aflau trupul cantaretei Laura Stoica si cel al logodnicului ei, bateristul Cristian Margescu. Afara, la intrarea in capela, din difuzoare se auzeau cantecele Laurei Stoica.

Doamne in varsta si-au scos de la naftalina caciulile de blana, si-au pus hainele bune, s-au gatit cu un sirag de margele sau un martisor si au venit dis-de-dimineata la Bellu. In jurul orei 12:00, capela forfotea de lume; din cand in cand suna un mobil; unii faceau poze cu telefonul. Totusi, bodyguardul de serviciu nu inregistrase nici un incident; oamenii se indreptau in liniste spre cele doua sicrie, lasau o garoafa sau un buchet de zambile, aprindeau o lumanare si se indepartau piosi, uneori cu lacrimi in ochi, spre iesire. ""Uite, acolo l-au tinut pe Dan Spataru. Oamenii buni se duc cel mai repede!"", spune una dintre femei, semn ca e o obisnuita a priveghiurilor de artisti. Doamna Sofia se uita la ""Secretul Mariei"" cand pe banda a inceput sa curga vestea mortii Laurei Stoica. ""Nu mergeam la spectacole, dar imi placea foarte mult sa o ascult la televizor. «Un actor grabit» era cantecul meu preferat"", marturiseste ea. Cantec pe care-l amintesc mai toate doamnele cu care am stat de vorba.
SOLIDARITATE. Intre necunoscute se naste un sentiment de solidaritate spontana; femeile se imprietenesc si povestesc despre ultima emisiune de divertisment in care a aparut Laura. ""Sa-i puna in acelasi cavou, asa ar trebui."" ""Nu se poate, nu erau casatoriti. Erau logoditi, atat."" ""Ea era o persoana tare draguta, nu increzuta, nu sofisticata"", plange o doamna cu un fes pe cap. Doua adolescente, eleve la licee bucurestene, ne-au spus ca nu erau ""fane"", dar ca le placea cum canta Laura. ""Ne-am gandit sa venim sa punem o lumanare."" Un baiat de 12 ani, venit cu prietenul lui un pic mai mare, povesteste cum a vazut-o acum cateva zile la o emisiune pe Laura anuntand vestea ca va fi mamica. ""E de necrezut ce s-a intamplat"", zice el cu o intelepciune de om mare. ""Si mama, si tata se uitau la televizor si plangeau. Mama
n-a avut putere sa vina pana aici."" Un barbat de 35 de ani, ras pe la tample, cu bratari la maini si cruci din argint la gat, a venit si el sa puna o garoafa la sicriul Laurei. ""Totul la ea a fost un cantec. Mergeam des la concertele ei; nimeni nu reusea sa exprime ceea ce reusea ea.""

DURERE. Fratele Laurei a ramas indelung alaturi de trupul ei neinsufletit, tacut, obosit, trist


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.