Annie Proulx a incantat cititorii ani in sir cu nuvele precum: ""The Shipping News"" sau ""Accordion Crimes"", insa capodopera a fost numita doar ""Brokeback Mountain"". Castigatoare a unui premiu Pulitzer, Annie a publicat prima data ""Brokeback
Annie Proulx a incantat cititorii ani in sir cu nuvele precum: ""The Shipping News"" sau ""Accordion Crimes"", insa capodopera a fost numita doar ""Brokeback Mountain"".

Castigatoare a unui premiu Pulitzer, Annie a publicat prima data ""Brokeback Mountain"" in 1997, in paginile publicatiei The New Yorker. In cele 64 de pagini, autoarea prezinta povestea a doi oieri, Ennis del Mar si Jack Twist, care traiesc o poveste de dragoste. Cei doi stau in acelasi cort si petrec mult timp impreuna, iar lucrurile evolueaza fara sa-si dea seama. Nuvela va fi prezentata sub forma de episoade in revista Tabu in numarul lunii aprilie, sub forma de insert. Cartea a beneficiat de o ecranizare de succes, care a obtinut trei premii Oscar. (Miruna Nicolae)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.