Un croat a primit ca premiu un kilobit de bere in cadrul unui concurs de securitate informatica botezat ""Crash&Win"" si organizat de compania romaneasca BitDefender.
Divizia de securitate a datelor din cadrul SOFTWIN a lansat la finalul anului trecut o competitie, adresata pasionatilor de Linux din intreaga lume. Crash&Win a atras peste 500 de specialisti IT din 44 tari. Acestia au avut la dispozitie doua luni pentru a testa un produs de securitate pentru servere de mail, Mail Protection for Enterprises. Castigatorul avea sa fie desemnat in functie de problemele de securitate descoperite (bug-uri).
Dupa evaluarea raportarilor participantilor, specialistii BitDefender au desemnat castigatorul: 1.000 de beri si o excursie la castelul Contelui Dracula pentru cel mai eficient tester: Dino Dragovic din Croatia. Este expert in securitate informatica, iar job-ul lui este sa protejeze mai multe retele ce insumeaza peste 200 de computere.
A castigat pentru ca a descoperit doua din cele 4 bug-uri critice aparute in timpul competitiei. ""N-a fost chiar atat de usor sa castig, pentru ca produsul este destul de stabil, iar bug-urile sunt greu de gasit"", spune Dino. Ce va face cu cele 1.024 de beri? Spune ca sunt atat de multe, incat nu a reusit inca sa se hotarasca. Pe urmatoarele locuri s-au clasat Andreas Roedl (SUA) - locul 2, Siao Tan (Malaiezia) si Karl Lattimer (Marea Britanie) - locul 3. Acestia au primit cate un iPod cu docking station. (Cristian Ionita)