Potrivit unei anchete initiate de un grup mixt de cercetatori din Norvegia si Statele Unite, barbatul la 50 de ani este mai multumit din punct de vedere sexual decat barbatul la 30 de ani. 50 de ani. Varsta cand barbatii - nu numai femeile -
Potrivit unei anchete initiate de un grup mixt de cercetatori din Norvegia si Statele Unite, barbatul la 50 de ani este mai multumit din punct de vedere sexual decat barbatul la 30 de ani.

50 de ani. Varsta cand barbatii - nu numai femeile - au probleme de sanatate specifice: prostata, dezechilibre hormonale, tulburari de erectie si... scaderea treptata a performantelor sexuale. Si totusi barbatul de 50 de ani nu are motive sa se planga de capacitatea lui sexuala. Argumentele sunt formulate de un grup de cercetatori norvegieni si americani. Ei au efectuat o ampla ancheta, rezultatele acesteia fiind publicate recent in British Journal of Urology.
ANCHETA. Cercetatorii aduc dovezi potrivit carora barbatii intre 45 si 60 de ani se bucura de o sexualitate infloritoare, mai ceva ca la 30 de ani. Prof. Sophie Fossa de la Spitalul Rickhospitaler din Oslo si colegii ei de la Universitatile Bergen (Norvegia) si Harvard (Statele Unite) au elaborat chestionare speciale privind erectia, ejacularea, satisfactia sexuala, pe care le-au expediat unui numar de 1.185 de barbati intre 20 si 79 de ani. Barbatii inclusi in ancheta au raspuns la intrebari, dar totodata si-au acordat o nota intre 1 si 4, prin care isi evaluau sexualitatea. Notele sunt elocvente. Majoritatea notelor de 4 apar la barbatii intre 45 si 60 de ani. Daca barbatii in jurul varstei de 30 de ani ar putea fi suspectati de exigenta pentru ca notele pe care si le-au acordat sunt intre 2 si 2,5, la barbatii peste 60 de ani trebuie sa admitem ca asta este realitatea. Dupa 60 de ani, sexualitatea apune. Si inca un amanunt: 86% dintre barbatii chestionati sunt casatoriti. Profesorul Nicolae Calomfirescu este de parere ca maturitatea si fidelitatea fata de partener pot fi o explicatie a satisfactiei sexuale declarata de subiectii participanti la acest studiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.