Referitor la articolul ""450 de zile pierdute"" aparut in editia de miercuri, 8 martie, a ziarului Jurnalul National, ministrul delegat pentru lucrari publice si infrastructura Laszlo Borbely (foto) a tinut sa faca unele precizari. NECLARITATI. ""
Referitor la articolul ""450 de zile pierdute"" aparut in editia de miercuri, 8 martie, a ziarului Jurnalul National, ministrul delegat pentru lucrari publice si infrastructura Laszlo Borbely (foto) a tinut sa faca unele precizari.

NECLARITATI. ""Eu am preluat problemele la inceputul anului 2005 si atunci contractul de parteneriat public privat prin care Casa Radio urma sa devina obiectul proiectului Dambovita Center era definitivat, inca nu incepusera lucrarile pentru ca investitorii nu aveau clarificata problema finantarii. Am preluat contractul, l-am analizat si am adresat investitorilor mai multe intrebari pentru clarificarea problemelor pe care
le-am constatat"", ne-a declarat ministrul Borbely. El a precizat ca a avut neclaritati cu privire la finantare si la cesionarea unor actiuni. Ministerul Transporturilor a semnat contractul de parteneriat public privat cu alti doi investitori, iar aceasta firma era doar actionar minoritar. Ulterior au preluat actiuni si au devenit majoritari, insa au adus toate actele abia acum cateva zile"", a explicat Borbely. Ministrul a declarat ca vrea ca acest proiect sa demareze cu bine, insa doreste sa modifice procentul de 10% pe care statul il va lua de pe urma noilor constructii. ""I-am anuntat ca vrem sa facem o reevaluare a terenului si a cladirii si dansii accepta o noua renegociere"", a declarat Borbely. El a adaugat ca investitorii turci mai trebuie sa verse 2/3 din capitalul social.
CLARIFICARI. ""Eu vreau sa rezolv in cel mult trei luni toate aceste aspecte, ca la sfarsitul lunii mai sa demaram proiectul"", a mai spus ministrul Borbely. El a mai precizat ca doreste sa clarifice toate aceste aspecte pentru ca Dambovita Center sa demareze, si Casa Radio sa nu mai stea nefolosita, insa a spus ca isi asuma si riscul unui proces daca nu se poate altfel. (Daniela Ivan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.