In vechiul sistem de telefonie, 990 era prefixul judetului Bistrita-Nasaud. Din 1981 pana prin a€™88, Prefix 990 a fost emblema rock a aceluiasi judet. Numerotarea telefonica s-a schimbat, dar rockul e acelasi. Un liber profesionist,
In vechiul sistem de telefonie, 990 era prefixul judetului Bistrita-Nasaud. Din 1981 pana prin a€™88, Prefix 990 a fost emblema rock a aceluiasi judet. Numerotarea telefonica s-a schimbat, dar rockul e acelasi. Un liber profesionist, un comerciant, un functionar in Primaria Bistrita, un inginer si un patron de firma de prelucrari mecanice. In ordine de la stanga la dreapta, in fotografia de alaturi, si in corespondenta cu meseriile enumerate mai sus: Gabriel Cocis, Ioan Lutu Spataru, Bogdan Danila, Olimpiu Ureche si Didel Pascaru. Ei sunt Prefix 990 din zilele noastre. PREMII. Grupul rock Prefix 990 a luat fiinta in anul 1981 la Bistrita si a reusit sa devina rapid celebru in zona. De aici pana la concursurile nationale a mai fost doar un pas. Rockerii si-au trecut in palmares numeroase participari la festivaluri de profil, dar si premii: locul I la Creatie la Festivalul National de Rock de la Ramnicu-Valcea, in 1987, si Marele Premiu la Festivalul Rock de la Targu-Mures. Electrecord ii invita pe cei sase de atunci - Didel Pascaru, Olimpiu Ureche, Gabriel Cocis, Viorel Simionca, Ioan Spataru, Viorel Repciuc - sa inregistreze piesele ""Nu-i decat rock-and-roll"", ""Frunze-ngalbenite"" si ""Pamant cu flori"" la Bucuresti. S-au mai bucurat de succes doar un an, pentru ca trupa s-a destramat in 1988. Vremea a trecut, dar baietii nu au uitat anii in care respirau rock prin toti porii. REUNIRE.Asa ca, la inceputul acestui an, nu le-a mai iesit din cap ideea reunirii grupului, in masura in care acest lucru a mai fost posibil. Patru membri ""fondatori"" - Didel Pascaru (chitara), Gabriel Cocis (vocal), Olimpiu Ureche (bas), Ioan Spataru (tobe) - si unul nou, Bogdan Danila (chitara), se regasesc in actuala formula a Prefix 990. ""Speram ca ceea ce cantam noi si numim un «rock-transilvan» sa fie la fel de bine primit cum a fost si cu multi ani inainte. Suntem siguri ca piese ca «Sunt iar cu tine» si «Zi de zi» vor avea succes pentru ascultatorii de acum, asa cum au avut si pentru generatiile trecute, pentru ca in ele se regasesc valori dintotdeauna ale rockului"", spun bistritenii. PUBLIC
a€žExista instrumentisti multi si buni n RomAnia, dar se feresc sa formeze grupuri rock din cauza reticentei vadite a producatorilor, precum si a difuzorilor de muzica. Public este destul, pentru toate genurile prezente pe piata, si suta la suta si pentru rock"
trupa Prefix 990 COMERT a€žMuzica rock nu se promoveaza suficient, probabil din cauza ca producatorii se tem ca nu vor vinde destul sau la fel de mult ca alte genuri"
trupa Prefix 990


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.