Unul dintre cele mai recente ""pamanturi"" ale Romaniei, zamislit prin retragerea lacului cuaternar in timpul holocenului si individua-lizarea cursului inferior al Dunarii, este Parcul Natural Balta Mica a Brailei. Fara puncte de acces, singura m

Unul dintre cele mai recente ""pamanturi"" ale Romaniei, zamislit prin retragerea lacului cuaternar in timpul holocenului si individua-lizarea cursului inferior al Dunarii, este Parcul Natural Balta Mica a Brailei.

Fara puncte de acces, singura modalitate de a patrunde in parcul cu statut de rezervatie zoologica si botanica este traversarea apei cu ajutorul ambarcatiunilor mici. Statutul de arie protejata i-a fost atribuit Baltii Mici a Brailei printr-o lege emisa in 2001. Balta Mica a Brailei este situata pe cursul inferior al Dunarii, intr-o lunca avand regim natural de inundatie, intre Dunare si bratele Valciu, Calia si Cravia.
Aflat in sud-estul Romaniei, in judetul Braila, in lunca inundabila a fluviului Dunarea, parcul acopera o suprafata totala de 21.074 de hectare.
UN PEISAJ MIRIFIC. Posibilitatile de relaxare sunt nenumarate, iar cei pasionati de pasari pot vedea aici nu mai putin de 205 specii, din care 79 fac parte din categoria celor cu statut special de conservare in Europa.

RESURSE. Principala ocupatie a localnicilor este pescuitul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.