SUPORTERII ROCKULUI
Oprimat cum a fost, rockul a avut noroc de ""oameni buni"": Florian Pittis, Doru Ionescu, Petre Magdin, Cornel Chiriac, Jeana Gheorghiu, Dorian Ciubuc, Nelu Stratone, Titus Andrei, Minel Stoica, Florin Silviu Ursulescu. Toti acestia si multi alti necunoscuti au avut grija ca muzica rebela sa respire aer de libertate in anii comunismului, atat pe unde radio, cat si pe micile ecrane. In anii a€™80, Petre Magdin platea cu luni de suspendare curajul de a difuza un minut cu Ozzy Osbourne. Si totusi rockul era mai prezent la tv sub dictatura, decat in democratie! Dupa cinci ani de suspendare, Magdin spera sa revina la toamna cu ""Intalnirea de la miezul noptii"".
PREMIANTII MUZICII REBELE
Sincron, Curtea Veche a€™43, Cometele, Olimpic a€™64, Cascadele, Coral, Metrock, Metropol, Metronom, Modern Grup, Domino, Roata, Chromatic Grup, Impact, Accent, Pro Musica, Riff, Gramofon, Experimental Q, Modal Q, F.F.N., Mondial, Rosu si Negru, Semnal M, Romanticii, Sideral, Progresiv TM, Catena, Venus, Phoenix, Sfinx, Stereo, Iris, Compact, Holograf, Celelalte Cuvinte, Conexiuni. Sunt premiantii care si-au facut ""prozeliti"" in locuri de ""pierzanie"", precum Club A (Facultatea de Arhitectura), Preoteasa (Casa de Cultura a Studentilor), Club 303 (Institutul Politehnic), Vox
(Facultatea de Medicina) si Iorga (ASE).
ROCKUL COMANDA, JURNALUL EXECUTA
E o sansa si un privilegiu sa decizi direct ce vrei si ce nu vrei sa asculti. Caci, nu-i asa, de ce sa-ti cumperi haine de-a gata, cand poti sa-ti comanzi un costum? Costumul, in cazul de fata, este un album de muzica rock romaneasca, pe care Jurnalul National il va edita in curand. Nu dupa cum vrea Jurnalul, ci dupa cum vreti voi. Pentru aceasta trebuie sa votati. Evident, daca va intereseaza. Iar daca va intereseaza intrati pe internet pe www.radio3net.ro si alegeti-va singuri trupa si melodia rock care va place. VOTATI-LE! Rezultatul votului va fi albumul cu melodiile alese, in ordinea punctelor acumulate. GO!
SECTIUNEA ""TINERE SPERANTE""
Dupa Revolutie s-a ridicat o noua generatie de pletosi, cheliosi sau purtatori de creste. Au avut material didactic din plin, atat din tara, cat mai ales din Vest. Intr-o Romanie libera, rockerasii se afla in cautarea timpului chitarelor electrice. Altar, Antract, Firma, Negura Bunget, Luna Amara, Avatar, Implant pentru Refuz, Trooper, Omul cu Sobolani, Vita de Vie, Crize, Coma, Zob, Urma, E.M.I.L., Sfera, Pistol cu capse, AB4, Taine, Shekinah, Vank construiesc rockul de maine. Alti colegi de clasa, precum Vama Veche, ProConsul, Directia 5, Class, Holograf, Voltaj, au trecut de cealalta parte a baricadei, devenind prea comerciali.