Ce ""Destin"" a avut trupa Cargo! Sarituri peste granita, accidente de motocicleta, interdictii. Vedete: Kempes si Barese.

Cine era Barese? Nu fotbalistul, ci cantaretul. Nimeni altul decat Adi Barar, care mai intai a facut Autostopul (prima lui trupa), iar in 1985 a infiintat Cargo, la Timisoara. Prima formula era: Carol Bleich (zis Tucu) - baterie, Octavian Iepan - chitara, Tibi Gajdo - bass, ""Profesorul"" Dinel Tollea - clape, Nae Ionel Tarnotzi (ex-Progresiv TM/ Pro Musica) - voce si, evident, Adi Barar - chitara. In acea perioada au deschis ""Portile de Fier"" si au facut ""Fotografia"", ""Dincolo de oglinda"", ""Ninge"" si ""Inchis - Caz de boala"". O intamplare de povestit nepotilor s-a petrecut prin a€™86. Aveau spectacol in Timisoara. Tucu i-a spus lui Adi Barar ca in noaptea aceea, dupa concert, urma sa fuga din tara. Ce era de facut, caci a doua zi aveau spectacol? ""Am gasit un tobar pe care l-am invatat, pana dimineata, cateva piese. Colegii nu stiau nimic despre intentia lui Bleich si nici de tobarul nostru ad-hoc. «Unde-i Tucu? Si ala de la tobe cine-i?» «Ala-i tobarua€™ nostru.» «Cum tobarua€™ nostru!?» Nu stiam cum sa le spun..."", spune Adi Barar. Au stat cu nervii intinsi la maximum si cu stomacul la gat pana cand au aflat ca Tucu a trecut granita. Sau alta: la un popas Barar a vrut sa urce, in autobuzul cu care calatoreau, un manz gasit pe marginea drumului. Dar n-a reusit.
ALESUL. In 1988, la Costinesti, la Teatrul de Vara, scena cu steagul. Leo Iorga a fluturat tricolorul pe scena, in timpul unui concert. Urmarea? Au fost interzisi. Rocada cu Leo Iorga si Mircea Nedelcu l-a adus in Cargo pe Kempes. Pe numele lui adevarat Ovidiu Ioncu. S-a ales cu porecla celebrului fotbalist fiindca, la fel ca si acesta, isi flutura pleata-n vant, pasionat fiind de balonul rotund. S-au dat niste probe, doritorii trebuia sa invete niste piese, numai Kempes (care sosea de la Capricorn) a venit cu lectia neinvatata. Si totusi el a fost alesul. Dar ce inseamna destinul! Intr-o seara ploioasa, Kempes a avut un accident grav cu motocicleta. Timp de o luna s-a zbatut intre viata si moarte. ""Ceasul s-a oprit in loc pentru noi. Mi-a ramas intiparita in minte fiecare figura plansa, cunoscuta sau necunoscuta, fiecare halat alb, fiecare rocker din cati am intalnit atunci, intreband ce poate sa faca pentru Kempes"", scrie Adi Barar in Jurnalul de bord. Rockerii s-au strans si-au cantat la Sala Polivalenta pentru el. Dupa acest concert, ""Baciu"" Igrisan (ex-RIFF) a ramas la Cargo si a ocupat locul de chitarist-armonie, cantand singur sau alaturi de Kempes. Abia prin toamna Kempes a reusit sa cante doua piese la Festivalul Rock a€™95. In 2001, o pateste si Igrisan. Dupa Festivalul Motociclistilor de la Sibiu, Baciu a cazut de pe motocicleta si si-a rupt piciorul. O perioada a cantat stand pe scaun. In 2003, Cargo a luat Discul de aur cu ""Spiritus Sanctus"", pe care l-a inregistrat de doua ori, fiindca Kempes a plecat in Australia. Iar Igrisan a ramas vocal. De-a lungul anilor, in Cargo au mai cantat Peter Kocsef - tobe, Tibi Bako - chitara bas, Leo Iorga - voce, Mircea Nedelcu - voce, Raul Dudnic - bas, Adrian Popescu - chitara-armonie, Ramon Radosav - bas. Ultima formula este Cristi Pup, Alin Achim, Tavi Pilan, Adrian Igrisan si Adi Barar.

""A fost acel extraordinar concert de la Sala Polivalenta in care alaturi de Cargo au cantat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Leo Gherasim, Zsolt Gaspar, Adrian Igrisan, IRIS, Weinberger, Tiberiu Bitte si multi altii. Acum le multumim inca o data"" - Adi Barar, Cargo

Citeste si:

""Ne-am gandit noi ca ar fi bine sa subliniem printr-un moment coregrafic cantecul «Brigadierii», asa ca am construit din scanduri un soclu ca de statuie. Leo s-a urcat pe soclu cu tricolorul in mana si, tot timpul cat a cantat, a fluturat steagul. Autoritatile ne-au interzis spectacolele in public pana la sfarsitul sezonului"" - Adi Barar, Cargo

CIORAPII SI VAMESII